Inapoi

Green Solar Lumenhaus Wins in Europe!

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Autor: Preston KoernerEchipa de la Virginia Tech tocmai a castigat premiul intai la Solar Decathlon Europa, cu pavilionul in care era prezentata casa lor, Lumenhaus, care a fost inspirata de catre Casa Farnsworth.

Casa de culoare verde inchis a fost expusa in Solar Village in Madrid si a fost vizualizata de mai mult de 190,000 de vizitatori.Ca si in cazul locuintelor Solar Decathlon, Lumenhaus este atat eficienta energetic cat si echipata cu tehnologie solara pentru a genera mai multa energie decat este necesara pentru consumul casei.
Sistemul de acoperis solar isi poate modifica unghiul pentru a optimiza producerea energiei.

Cheia proiectului este un nucleu central si o structura inovatoare de perete in stare de functionare, care sa raspunda la intemperii si la comportamentul locuitorilor.

Ecrane mobile si panouri de izolare - din foi translucide si airgel - domina exteriorul in timp ce LED-urile lumineaza structura pe timp de noapte. De asemenea, totul este cablat, monitorizat, si conectat la o aplicatie iPhone la indemana pentru motive de eficienta energetica si confort.

Trecand prin 10 concursuri, Virginia Tech a smuls victoria cu o marja de un punct deasupra proiectului Ikaros de la Universitatea de Stiinte Aplicate din Germania. Virginia Tech a batut alte 16 echipe, cu un scor de 811.Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://www.jetsongreen.com