Inapoi

Hotelul rotativ - viitorul epicentru turistic al Croatiei

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
hotel_rotativ_croatia6

Un hotel rotativ va deveni emblema unei statiuni din apropierea orasului Split in Croatia. Proiectat de catre Richard Hywel Evans de la Studio RHE, specialisti in realizarea statiunilor de agrement, designul a avut ca idee centrala obtinerea vedererii spre mare de la fiecare camera.

 

In timp ce multe din detaliile hotelului raman secrete, cei de la WAN pot spune ca „imobilul inalt de trei niveluri are forma unui cilindu cu diametru de 61m care se va roti in continuu, intr-un ritm foarte lent, realizand 1.3 rotatii pe zi. Va fi construit pe sectiuni, avand structura metalica, la docurile din Split, aflate exact in partea opusa a insulei" declara Evans. „Accesul in cladire se face prin zona cea mai joasa a parterului avand un diametru de 22m si care nu se roteste, cu o zona centrala continand receptia, circulatiile verticale si lifturile".

 

Acest hotel face parte dintr-un proiect mai amplu care urmareste amenajarea intregului port si a statiunii, incluzand pe langa hotel, pavilioane pentru oaspeti si vile, o scena, un club de yacht si un mini sat asezat chiar pe malul apei.

 

 

 

Amplasarea hotelului este pe insula Solta, pe pantele careia exista culturi de maslini, permitand astfel privelisti catre golf si un acces rapid, de doar 35 de minute pana la orasul Split.

 

Pavilioanele pentru oaspeti sunt oaze de liniste, complet vitrate catre mare si cu piscine proprii acoperite de panouri din aluminiu.

Vilele cu patru dormitoare sunt legate intre ele, pornind de la peretele de piatra catre livezile de maslini, avand copaci care rasar din piscinele incapsulate in tuburi transparente.

 

Hotelul, piesa arhitecturala centrala se afla si el printre piscine si alte jocuri de apa, care se revarsa pe pantele dealului. Privelistile panoramice ale fiecarei camere a hotelului se deschid catre Marea Adriatica si vestigiile pescariei lui Diocletian, cat si catre pitorescul relief al insulei.

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa