Inapoi

In cautarea solutiei perfecte pentru constructia casei... Alege Ytong - solutii rezidentiale

Publicat de XELLA RO SRL, la
Peste jumatate din energia consumata de o casa rezidentiala, intre 55% si 65%, se datoreaza incalzirii spatiului interior care nu respecta performantele energetice actuale. Stiati ca o astfel de casa neeficienta energetic are un consum destinat incalzirii de aproximativ 210 kwh/mp anual? Acest consum ridicat inseamna costuri de intretinere concretizate in pierderi de aproximativ 500 eur/an de persoana.

Cum facem sa evitam aceste pierderi? Alegem blocuri de zidarie de calitate atunci cand construim! Blocurile Ytong, singura optiune premium de pe piata romaneasca, duc, prin avantajele pe care le ofera, la economii in investitia totala in constructie. Putem alege optiunea care ni se potriveste cel mai mult, fara a face rabat de la calitate. In definitiv, blocurile de zidarie nu reprezinta decat 4% din costul total al constructiei!

 

Solutia aleasa si confortul de care ne bucuram zi de zi sunt direct influentate de structura casei, de suprafata vitrata, de orientarea acesteia, precum si de sursele de alimentare si eficienta instalatiilor folosite pentru incalzire si ventilatie. Iata in continuare solutiile rezidentiale oferite de Ytong:

Ytong Clasic - perete exterior multistrat, format din Ytong 250 mm + termoizolatie suplimentara


Ytong ne ajuta sa reducem costurile anuale pentru energie aproape la jumatate in conditii normale ale standardului de viata. Insa avantajul nu este doar acela al consumului redus de energie. Ytong inmagazineaza caldura caminului si confera un microclimat intern placut si sanatos, indiferent de anotimp. Pentru a obtine avantajele maxime pe termen lung, se recomanda folosirea unei termoizolatii durabile. Iata opinia specialistilor in privinta materialelor de termoizolatie:


- Solutia Ytong Clasic de termoizolare cu vata minerala este incombustibila, ecologica 100%, ofera o durabilitate a termoizolatiei mult imbunatatita, o buna difuzie la vapori si protectie termica eficienta.
- Solutia Ytong Clasic de termoizolare cu polistiren este sensibila la foc, are eficienta termica limitata in timp (cu necesitate de inlocuire termoizolatie), permeabilitate la vapori foarte scazuta (polistirenul este de circa 8 ori mai restrictiv decat zidaria Ytong si exista riscul aparitiei mucegaiului).
Specialistii Ytong recomanda, asadar, folosirea solutiei de termoizolare cu vata minerala, in cazul in care se alege varianta Clasic de blocuri de zidarie.

In parametri tehnici, Ytong 25cm+5cm termoizolatie ofera o protectie termica similara cu varianta de caramida eficienta 25cm+10cm termoizolatie, oferind in schimb avantaje la metru patrat de perete finit in medie de 10% la pretul final, -40% in greutate si -57% la timpul de executie pe metru patrat, chiar daca pretul pe metru cub pare a fi mai mare la Ytong.

 

Ytong Confort - perete exterior monostrat, construit cu Ytong 300 mm
Cu varianta Confort, specialistii Ytong garanteaza obtinerea unei eficiente energetice considerabile. Eficienta maxima este atinsa atunci cand se reuseste eliminarea puntilor termice care apar pe suprafata peretelui finit. Acuratetea dimensionala este elementul cheie, aceasta contribuind si la o viteza semnificativ sporita a executiei, reducand costurile la minim.

 

Varianta Confort este o solutie incombustibila, ecologica 100%, ce garanteaza durabilitatea termoizolatiei, ofera termoizolatie in masa, o excelenta difuzie la vapori, protectie termica eficienta, pret redus si greutare scazuta.

In mod concret, Ytong 30cm fara termoizolatie ofera o protectie termica mai buna cu 17% decat varianta de caramida eficienta 25cm+5cm termoizolatie, oferind in plus avantaje la metru patrat de perete finit in medie cu 16% la pret final, scadere de 17% in greutate si un timp de executie pe metru patrat de 2,7 ori mai mic. Lucrarea nu necesita executia cu doua firme specializate (una pentru zidarie si una pentru executie termosistem), ceea ce duce la o mai usoara gestionare, pierderi si timp de utilizare schela injumatatite.

 Ytong Premium - perete exterior monostrat, construit cu Ytong 375 mm

In cazul in care va doriti un camin la standarde superioare, care sa va ofere confortul maxim reducand costurile de intretinere si consumul de energie la minim, produsele inovative Ytong sunt solutia. Si nu este greu sa ne imaginam de ce. Milioane de oameni din peste 35 de tari au ales sa beneficieze de calitatile remarcabile ale acestuia.

Solutia Ytong Premium este incombustibila, ecologica 100%, durabilitatea termoizolatiei este garantata pe toata durata folosirii zidariei, ofera termoizolatie in masa, o excelenta difuzie la vapori si protectie termica eficienta.

Studiile au aratat ca Ytong 37,3cm fara termoizolatie ofera o protectie termica mai buna cu 8,5% decat varianta de caramida eficienta 25cm+8cm termoizolatie, oferind in plus avantaje la metru patrat de perete finit in medie cu 11% la pret final si un timp de executie pe metru patrat de 2,5 ori mai mic. Ca si in cazul variantei Confort, lucrarea are avantajul de a nu necesita executia cu doua firme specializate (una pentru zidarie si una pentru executie termosistem).

 

In concluzie, solutia premium ofera un avantaj important, un pret redus pentru calitatea superioara a termoizolatiei oferite comparativ cu alte tipuri de solutii de pereti.

Orice varianta am alege, trebuie sa stim ca vom beneficia de o multime de avantaje. Analizand nevoile locuintei si variabilele de care va depinde confortul nostru viitor, vom alege cea mai buna solutie pe termen lung.
Informatii oferite de specialistii YTONG. Pentru detalii, accesati website-ul www.xella.ro