Inapoi

In New York umbrelele urbane vor fi noile copertine

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
urban_umbrella_newyork1

Autor: Brit Liggett

 

Primarul orasului New York, domnul Michael Bloomberg a anuntat recent ca propunerea lui Young-Hwan Choi denumita "Urban Umbrella" (umbrele urbane) a castigat concursul pentru un nou concept al realizarii copertinelor si protectiilor trotuarelor. De 50 de ani se folosesc aceleasi modele pentru protejarea trotuarelor in cazul existentei unui santier de constructie sau renovare a unei cladiri aflata la strada. Astfel, trecatorii sunt obligati sa treaca pe sub placi de lemn sau de tabla si sa se strecoare printre schele metalice. Domnul Choi a combinat o forma frumoasa cu necesitatea unei rigiditati structurale, obtinand un nou design pentru aceste protectii.

 

 

In cadrul anuntului facut joi, 21 ianuarie, domnul Primar Bloomberg a declarat urmatoarele: "acest nou design este benefic atat pentru proprietarii cladirilor deoarece ascunde mai putin din volumul imobilului cat si pentru trecatori care se vor bucura de mai mult spatiu pentru circulatie, accesul in magazinele de la parterul respectivelor cladiri nefiind restrictionat, ca inainte."

In prezent sunt peste 1milion de metri liniari de trotuar acoperiti cu sistemele vechi. Noile umbrele urbane vor face ca pietonii sa circule mai usor, nu vor mai deranja functionarea spatiilor de la parterul cladirilor, imbunatatind in acelasi timp siguranta trecatorilor. Pentru aceasta idee domnul Choi a fost premiat cu 10 000 de dolari.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa