Inapoi

In seara zilei de 27 noiembrie a avut loc, in cadrul unui cocktail organizat la Hotel Radisson din Bucuresti, lansarea cartii A50 - 50 de Birouri de Arhitectura din Romania

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
29019_001

La eveniment au participat peste 300 de invitati, printre care s-au numarat protagonistii lucrarii - arhitectii fondatori ai birourilor prezentate in lucrare , membri din conducerea OAR Bucuresti, precum si numerosi investitori, antreprenori, developeri si manageri ai producatorilor de materiale de constructii. La fel ca si lucrarea, evenimentul a fost o premiera in materie de participare. Peste 80 de arhitecti de la cele mai importante birouri de arhitectura din Romania ne-au onorat cu prezenta, intr-o intalnire fara precedent care a facut deliciul invitatilor si care s-a dovedit a fi o surpriza placuta chiar si pentru protagonistii serii: birourile de arhitectura prezente in lucrarea A50. Aceasta ne-a intarit convingerea ca eforturile viitoare de comunicare, ce se vor concretiza atat prin promovarea lucrarii cat si prin evenimente dedicate arhitecturii, sunt binevenite.

________________________________________________________________________________________

A50 - 50 de birouri de arhitectura
prima lucrare care reuneste cei mai reprezentativi arhitecti romani, intr-un prim efort de promovare a arhitecturii romanesti catre publicul larg Lucrarea a fost realizata de BICAU in parteneriat cu Business Week, plecand de la ideea ca arhitectura este omniprezenta, influentandu-ne stilul de viata si modul in care percepem lumea. "Cunoasterea arhitectilor a devenit in tarile occidentale o chestiune de cultura generala, avand in vedere impactul arhitecturii asupra vietii de zi cu zi" a declarat Rachad El Jisr, Publisher Business Media Group. A50 prezinta birourile de arhitectura si arhitectii fondatori, cu stilul lor de lucru si unele dintre cele mai reusite proiecte realizate de-a lungul timpului. Lucrarea se adreseaza atat publicului larg, "utilizatorilor" de arhitectura, cat si beneficiarilor, companiilor din segmentul constuctiilor, home&garden, precum si celor pasionati de acest domeniu. In paginile A50 se regasesc si interviuri speciale cu arh. Mircea Ochinciuc - Presedinte OAR Bucuresti, arh. Dan Marin - Vice Presedinte OAR Bucuresti pe probleme de etica, Emil Barbu Popescu - Presedintele Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si Adrian Bold - fostul Arhitect Sef al capitalei. Interviurile ofera in premiera lamuriri la intrebarile legate de evolutia Bucurestiului, a arhitecturii si urbanismului in Romania. "Lucrarea reprezinta un adevarat ghid pentru cei care nu ii cunosc pe arhitecti sau care prin natura muncii lor au nevoie sa se afle intr-un permanent contact cu acestia", a mentionat Alexandru Belciug, Director General BICAU. A50 include portrete fotografice inedite cu arhitectii prezentati, sute de imagini cu proiecte realizate sau premiate, interviuri cu fondatorii birourilor precum si datele lor de contact. "Nu ne-am propus sa facem o carte specializata de arhitectura, ci sa oferim un punct de reper, sa comunicam arhitectura romaneasca contemporana prin arhitecti si proiectele lor. Prin aceasta lucrare, sustinem cea mai importanta idee care se desprinde dupa lectura: in Romania se face si arhitectura de calitate, este important sa-i cunoastem pe arhitecti si sa-i lasam sa isi aduca contributia la definirea spatiului in care traim" a mai precizat Alexandru Belciug. La nivel international BusinessWeek a sprijinit de-a lungul timpului numeroase proiecte legate de promovarea arhitecturii si a inovatiei, Premiile BusinessWeek pentru design devenind deja un punct de reper al industriei. De cealalta parte, BICAU reprezinta cea mai mare banca de informatii in arhitectura si constructii la nivel european, constituindu-se intr-un important instrument de lucru pentru toti profesionistii din domeniu.

Lucrarea este disponibila in reteua de librarii Carturesti, Diverta, Humanitas si reteaua nationala InMedio incepand cu data de 04 decembrie, la pretul de 97 RON. Lucrarea poate fi achizitionata si online, prin intermediul magazinului virtual www.metropolis.ro.
________________________________________________________________________________________