Inapoi

Inaugurarea celei de a 10-a Galerii Serpentine proiectata de Jean Nouvel

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
galerie_serpentina2
Autor: Bridgette Meinhold

In aceasta vara Londra pare sa fie un centru de arhitectura inovatoare, pavilionul Galeriei Serpentine, ajunsa in al zecelea an, fiind cel mai recent exemplu. Arhitectul Jean Nouvel a fost contactat la inceputul acestui an pentru a proiecta si a se ocupa de construirea pavilionului de vara care va gazdui Noptile Parcului, un program special de proiectii si discutii cat si o cafenea pentru public.

Designul propus de arhitect creaza un contrast intre materialele usoare care au fost folosite si structura metalica in consola, toate acestea fiind de culoare rosu aprins - asigurand un contrast suplimentar fata de restul peisajului inverzit pe care se profileaza. Culoarea rosie este simbolica pentru Marea Britanie si poate fi remarcata peste tot, de la cabinele telefonice pana la cutiile postale si autobuze. Pavilionul se compune din forme cu geometrii indraznete realizate din sticla, policarbonat si structuri de panze avand copertine retractabile care creaza spatii usor transformabile si adaptabile diferitelor programe care vor avea loc pe parcursul verii.

Pavilionul este amplasat in fata galeriei din Kensington Gardens si va functiona ca spatiu public, cafenea si locatie pentru mult asteptatul program de discutii publice si evenimente, care ajung sa atraga pana la 250 000 de vizitatori in fiecare vara. In acest an s-a pus accent pe tema jocului, subliniata prin prezenta meselor de tenis. Inaugurat pe 10 iulie, Pavilionul Galeriei Serpentine va ramane deschis pana la finele lunii octombrie cand va fi dezasamblat.Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa