Inapoi

Inugurarea unei noi cladiri in Londra

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
cladire_londra2
Cladirea proiectata de catre Sheppard Robson de la Heron International, cuprinde 10 400mp de spatii de birouri distribuite pe cele 9 niveluri si 1 780mp de spatii comerciale pozitionate la nivelul strazii, acum ocupate de sediul bancii HBOS.

Proiectata pentru a se potrivi cu arhitectura cladirilor inconjuratoare, printre care si Teatrul Apollo, doua dintre fatade integreaza coloane masive din granit si arce care incadreaza lamele de sticla pe post de parasolare.

"Lamelele creaza un efect dinamic asupra cladirii atat in timpul zilei cat si al noptii" declara reprezentantul companiei. "Partea din fata a cladirii, care se deschide catre Victoria Street este curba, urmarind prin forma limita terenului si a fost montata o arcada la nivelul strazii pentru a mari trotuarul intr-o zona pietonala foarte aglomerata a centrului Londrei".

Desi cladirea The Peak a fost gandita sa se armonizeze cu arhitectura de sec XIX, s-a tinut cont si importanta propunerii unei arhitecturi durabile. Lamelele din sticla functioneaza asemeni parasolarelor, in timp ce pentru designul fatadei s-a tinut cont de necesarul de lumina naturala si de controlul incalzirii. Cladirea are un sistem de climatizare cu pompa de cladura in timp ce panourile fotovoltaice si panourile solare produc energia electrica necesara.

"Cladirea The Peak ofera un design deosebit intr-o zona in care sunt deja multe cladiri cu valoare arhitecturala. Amplasamentul ne-a obligat sa propunem ceva special si impresionant si consideram ca ne-am indeplinit cu brio misiunea, construind o cladire care este si frumoasa dar si ecologica. Este combinatia perfecta si speram sa existe o cerere din ce in ce mai mare pentru o arhitectura de o asemenea calitate." declara purtatorul de cuvand al companiei Heron International.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa