Inapoi

JCY finalizeaza un complex rezidential care conserva caracterul local

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
complex_rezidential_yallingrup1

Yallingrup, regiunea din sud-vestul zonei vestice a continentului australian, retrasa in mijlocul naturii "prezinta un caracter local aparte apreciat atat de localnici cat si de turisti", existand un sentiment de grija in cadrul comunitatii pentru "conservarea acestor caracteristici". Design-ul pentru locuinetele grupate de pe strada Elsegood cuprinde doua tipuri de case identice ca plan, cu orientare est-vest, in lungul unei pante abrupte, avand o delimitare fizica a frontului de acces, pentru ca din strada sa se creada ca sunt doua case.

Fiecare dintre imobilele de locuit a fost gandit pentru a avea o curte mare in lungul laturii nordice, respectiv celei sudice, axate pe zona fiecarui living permitand in acelasi timp sa fie vizibila si din fantele dormitoarelor. Gradina minimizeaza senzatia de masivitate a cladirii si in acelasi timp ofera un fundal, o bariera vizuala pentru fatada lunga si inalta. Curtile private si nisele asigura spatiul necesar relaxarii trupului si a mintii in mijlocul unei gradini templu retrasa si intima, permitand locuitorilor sa se bucure de spatiul acesta daca doresc putina liniste. Terenul cade destul de abrupt, pornind de la strada catre vest iar casele au fost gandite in consecinta, cu etaje separate si elemente de relief care sa le inconjoare in timp ce stratul vegetal urmareste terenul.

 

 

 

 

 

Proiectul combina un stil arhitectural adaptat conditiilor de relief cu o paleta variata de materiale, compozitia realizata fiind sinonima cu arhitectura tipica de coasta, asigurand diversitate cu ajutorul diferitelor niveluri, completand cadrul natural. In acelasi timp acest proiect se remarca printr-o indentitate proprie in contextul caselor vecine, respectand in acelasi timp stilul, sensibilitatea si specificul acestei asezari unice din sud-vest.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa