Inapoi

Jean Nouvel inspecteaza un prototip pentru domul Centrului Cultural din Abu Dhabi

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
centrul_cultural_abu_dhabi2

Arhitectul Jean Nouvel a facut o vizita la cladirea Louvre din Abu Dhabi pentru a vedea cum evolueaza lucrarile demarate in urma ceremoniei fastuoase din luna mai prin care s-a inaugurat santierul si la care au participat presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy si Printul orasului Abu Dhabi, Generalul Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Cladirea Louvre din Abu Dhabi se doreste a fi piesa principala din Cartierul Cultural pe insula Saadiyat, avand ca element reprezentativ domul realizat dintr-o structura tesuta. Aceasta structura este in acest moment de interes pentru Nouvel facand inspectia pentru un prototip de 6m al acesteia, urmand ca in final sa se ajunga la un dom de 180m, care sa pluteasca deasupra unor cladiri si strazi. Datorita structurii tesute a acestui dom, lumina naturala va putea patrunde pana la nivelul pietonal, dar va fi filtrata ajutand la mentinerea unei atmosfere racoroase. Se fac teste cu respectivul prototip pentru a vedea gradul de iluminare si pentru a se stabili structura finala.

 

La momentul finalizarii, prognozat a fi in 2013, cei 24 000mp ai cladirii Louvre Abu Dhabi vor gazdui 6 000mp de spatii expozitionale care vor prezenta permanent vestigii arheologice, obiecte de arta si 2 000mp de spatii pentru expozitiile temporare.

 

 

 

 

 

 

 

Profitand de vizita, arhitectul Jean Nouvel va participa impreuna cu 30 de artisti, designeri, muzicieni si alti oameni de arta si cultura la petrecerea "Wings Party" organizata in vederea inaugurarii targului de Arta din Abu Dhabi care va avea loc intre 19 si 22 noiembrie.

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa