Inapoi

Knauf Insulation, prima companie care primeste premiul Eurofins Gold Standard pentru calitatea aerului din interiorul cladirilor

Publicat de KNAUF INSULATION, la

Knauf Insulation a devenit prima companie din lume careia i s-a acordat mult rivnitul Eurofins Indoor Air Comfort Gold standard. Nivelul Gold al certificarii a fost acordata companiei Knauf Insulation pentru produsele revolutionare din vata minerala obtinute cu ECOSE® Technology, ca o confirmare si recunoastere a caracterului ecologic si sustenabil al acestei game de produse.

 

Intr-o declaratie data dupa acordarea distinctiei, Dr. Roland Augustin, Director Certificare Siguranta Chimica la Eurofins, a spus:"Laudam compania Knauf Insulation pentru preluarea initiativei in ceea ce priveste asigurarea unui viitor sustenabil." Dr. Augustin a explicat in continuare:"Gama de produse Knauf Insulation din vata minerala necaserata cu ECOSE Technology indeplineste toate cerintele standardului Eurofins Indoor Air Comfort si de aceea este certificata ca fiind un material remarcabil, conform reglementarilor VOC (Compusi Organici Volatili) privind cantitatea de emisii prevazuta pentru asigurarea calitatii aerului din interiorul cladirilor."

 

„Knauf Insulation impune un set de referinte riguroase in ceea ce priveste performanta produselor din punct de vedere al sustenabilitatii, si suntem mandri sa fim primii premianti ai certificarii Gold Standard" a spus Tony Robson, CEO al Knauf Insulation. El a continuat:"Astazi sarbatorim certificarea in cadrul acestui program a unei prime parti din gama noastra de produse. In perioada care urmeaza, intentionam sa obtinem certificarea Eurofins pentru intreaga noastra gama de produse din vata minerala."

 

Orientarea catre cladiri si mai eficiente din punct de vedere energetic va duce implicit la constructii in care calitatea aerului va fi foarte importanta, iar cantitatea de izolatii utilizate mult mai mare. Acest lucru va genera atat o cerere mai mare de produse care trebuie sa satisfaca cerinte stricte privind calitatea aerului din interiorul cladirilor, cat si o crestere a numarului de reglementari obligatorii si voluntare privind produsele. Programul de certificare Eurofins Indoor Air Comfort care concentreaza atat reglementarile obligatorii legate de produs, cat si pe cele voluntare intr-o singura eticheta de referinta, ofera atat producatorilor, cat si clientilor o imagine completa asupra performantei produselor in relatie cu reglementarile privind calitatea aerului din interiorul cladirilor.

 

Lansarea produselor sustenabile Knauf Insulation se incadreaza in viziunea companiei privind respectul fata de mediul inconjurator si respectarea angajamentului acesteia de a fi un pionier al sustenabilitatii. "Suntem foarte mandri ca vata minerala obtinuta cu ECOSE Technology a obtinut distinctia Eurofins Indoor Air Comfort GOLD Standard. Este cel mai cuprinzator standard disponibil la ora actuala si indeplineste toate criteriile legate de calitatea aerului din interiorul cladirilor la nivel european" a declarat David Durcame, Director Tehnic al grupului Knauf Insulation. „Aceasta certificare acordata de Eurofins, sta la baza eforturilor companiei Knauf Insulation de a oferi clientilor produse inovative, care sa se incadreze in acelasi timp si in cererea tot mai mare a pietei pentru materiale de constructie sustenabile."

 

ECOSE Technology este protejata de numeroase brevete la nivel international. Aceasta tehnologie revolutionara de obtinere a liantului nu este utilizata doar pentru vata minerala, ci ofera aceleasi beneficii si altor produse si aplicatii industriale in cazul carora inlocuirea rasinilor ar reprezenta un avantaj, precum in cazul panourilor din lemn, materialelor abrazive si cele de frictiune (www.ecose-technology.com).

 

Despre Knauf Insulation:

Avand peste 30 de ani de experienta in industria izolatiilor, compania Knauf Insulaiton este unul dintre producatorii de varf, cu cea mai rapida dezvoltare pe piata materialelor izolante si cel mai respectat nume pe plan international. Oferind o gama larga de materiale izolante, Knauf Insulation se axeaza pe asigurarea unei game complete de solutii pentru cladirile rezidentiale si nerezidentiale, precum si pentru sectorul industrial. Compania Knauf Insulation este activa in peste 50 de tari, avind 30 de fabrici si aproape 5000 de angajati la nivel mondial pentru producerea vatei de sticla, vatei minerale bazaltice, polistirenului extrudat si expandat. Knauf Insulation, parte a grupului Knauf - afacere de familie- continua sa se dezvolte puternic atingind o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro.

Despre Vata Minerala ECOSE:

In anul 2009, Knauf Insulation a lansat primul liant pentru vata minerala pe baza de materii biologice, fara formaldehide. Avand la baza materii usor regenerabile, noul liant consuma cu 70% mai putina energie (mai putine emisii de dioxid de carbon in atmosfera) comparativ cu liantii traditionali, reducand impactul si asa scazut al produselor din vata minerala Knauf Insulation asupra mediulu si reprezentand un pas inainte spre imbunatatirea sustenabilitatii. Pentru a-si respecta angajamentul de a furniza produsele sustenabile, Knauf Insulation a schimbat intreaga productie de vata minerala de sticla prin utilizarea noului liant. Daca luam in considerare faptul ca vata minerala Knauf Insulation este obtinuta din sticla reciclata in proportie de 60%, credem ca vata noastra minerala obtinuta cu ECOSE Technology, poate concura cu orice alt material izolator alternativ in ceea ce priveste nivelul de sustenabilitate.

 

Despre Eurofins: Eurofins Scientific este o companie internationala de cercetare care ofera o gama larga de servicii de testare clientilor din diverse sectoare industriale, inclusiv farmaceutic, alimentar si protectia mediului.

Eurofins are 8.000 de angajati in peste 150 de laboratoare din 30 de tari, oferind un portofoliu de peste 40.000 de metode analitice de cercetare, in vederea evaluarii autenticitatii, originii, sigurantei, identitatii, compozitiei si puritatii substantelor si produselor biologice. Grupul s-a angajat sa ofere clientilor servicii de inalta calitate, rezultate corecte in timp si daca este necesar, consultanta de specialitate oferita de catre un personal calificat.
Fiind unul dintre jucatorii cei mai inovatori si orientati catre calitate din industria de profil, Eurofins este ideal pozitionat pentru a oferi sprijin clientilor la standarde de inalta calitate si siguranta, respectind reglementarile internationale.


Despre Certificarea Eurofins Indoor Air Comfort: Certificarea Eurofins indeplineste toate reglementarile impuse de certificarea Finnish M1, Blue Angel "Low-Emission Thermal Insulation Material and Suspended Ceilings for Use in Buildings" din Germania (material izolant termic cu emisii reduse si tavane suspendate utilizate in interiorul cladirilor) si AFFSET din Franta. Cum certificarea se bazeaza pe o activitate de continua testare si auditare, acesta va arata nu numai situatia curenta, ci va oferi si o asigurare a respectarii viitoare a reglementarilor in vigoare.

 

Pentru informatii suplimentare, contactati:
Dana Puiu
Marketing Manager
Tel: +40 21 224 02 06 (08)
Fax: +40 21 224 02 07
Marketing.romania@knaufinsulation.com