Inapoi

Leadership-ul în domeniul construcțiilor verzi, recunoscut la Premiile RoGBC - "Green Awards"

Publicat de ROMANIAN GREEN BUILDING COUNCIL, la

 

ROGBC awards pentru proiecte și inițiative din 2017

 

Proiectul verde al anului – mic (<500m²): Jardine Hills, Dealu Mare, jud.Prahova – pentru pionerat în dezvoltarea de complexe turistice care includ clădiri verzi certificate.

 

Proiectul verde al anului – mare (>500m²): Click Factory – pentru un excelent exemplu de reconversie a unui sit industrial dezafectat (sit Flacăra, Cluj-Napoca) într-o clădire mai înalte standarde de performanță din punct de vedere al sustenabilității clădirilor.

 

Compania sustenabilă a anului:  One United Properties – pentru asumarea și implementarea unor măsuri riguroase de sustenabilitate la nivel de companie și la nivelul intregulului portofoliu de proiecte imobiliare.

 

Produsul verde inovator al anului: Colour Compositions (Decor Floor CEE) – pentru un produs de pardoseală cu 90% continut reciclat și 100% reciclabil, realizat cu generare minimă de deșeuri.

 

Furnizorul de servicii verzi al anului: Environmental Services - pentru activitate relevantă în domeniul economiei circulare, a certificărilor de clădiri verzi  (LEED, BREEAM, DGNB) și a  expertizei de mediu.

 

Inițiativa orașului verde a anului: Municipiul Iași – pentru elaborarea și adoptarea primei legislații locale din România care impune obligația asumării și implementării unui Plan de Prevenire și Reducere a Poluării pe șantiere și care prevede sancțiuni pentru incălcarea măsurilor asumate.

 

Inițiativa educațională din domeniul clădirilor verzi a anului: Campus HUB – pentru realizare unui spațiu public inovator de studiu/ lucru în aer liber.

 

 

Asociația Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociație non-profit, apolitică, formată din companii și organizații, cu misiunea de a sprijini tranziția industriei de construcții și sectorului imobiliar către perfomanță bazată pe principii de sustenabilitate. RoGBC își propune crearea unui model exemplar de dezvoltare sustenabilă pentru regiunea în care activează, asigurându-se că mediul construit nu va constitui un pericol pentru generaţiile viitoare ci, dimpotrivă, va reprezenta o sursă de sănătate, siguranţă, confort, inovare și posibilităţi de dezvoltare economică. http://www.rogbc.org/ro/.

 

Contact:

Monica Ardeleanu, Director Executiv  - Monica.Ardeleanu@RoGBC.org

Gabriela Mîndru, Responsabil de comunicare  – Gabriela.Mindru@RoGBC.org, 0749 090 240