Inapoi

LED-uri care pot crea 7 nuante de lumina alba

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
becuri1

Led-urile sunt recunoscute pentru eficienta energetica de care dau dovada dar si pentru faptul ca sunt mai scumpe decat "neoanele" (sursele de lumina cu descarcare in gaze). Cu toate acestea noul produs realizat de Sharp si intitulat DL-L60AV LED ar putea sa merite investitia si diferenta de pret. Acest produs care seamana ca forma cu becurile traditionale, este dotat cu o telecomanda care poate regla intensitatea luminii, asemeni unui dimmer, dar mai ales, permite alegerea uneia dintre cele sapte nuante de lumina alba pe care le poate produce. In acest fel se da o libertate mai mare beneficiarului in a-si crea ambianta de acasa.

 

  

 

Instalarea acestori tipuri de LED-uri este foarte simpla, se leaga o serie in circuit si se foloseste telecomanda pentru setarea tuturor in vederea crearii atmosferei dorite. Desi diferenta de pret este semnificativa, intre un LED normal al carui cost este de 40$ si noul model produs de Sharp care costa 82$, functiunile nou introduse cat si o garantie de functionare a acestora de 40 000 de ore sunt argumente convingatoare pentru a face achizitia.

Sharp intentioneaza sa lanseze produsul pe piata in 15 iulie in Japonia dar inca nu a mentionat nimic referitor la exportarea si comercializarea acestui nou tip de LED in alte tari.
Sa speram ca vom vedea cele sapte nuante ale luminii cat mai curand!

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa