Inapoi

Lifewall: Panouri gradina pentru placaje verticale

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Autor: Bridgette Meinhold

Realizarea gradinilor dezvoltate pe verticala a ajuns sa se faca mult mai usor datorita panourilor modulare produse de compania spaniola Cercasa. Produsul intitulat "LIFEWALL" care poate fi observat la Jetson Green, este un panou modulabil care poate sa sustina o serie de plante care sunt irigate prin metoda picaturii astfel incat sa se asigure eficienta. Datorita faptului ca este vorba despre un modul, ii este permis designerului sa le aranjeze in nenumarate modele in functie de imaginea pe care vrea sa o creeze.

Produsul LIFEWALL poate fi folosit impreuna cu altul produs tot de Cercasa, denumit BIONICTILE, capabil sa absoarba poluarea din aerul inconjurator.

LIFEWALL a fost dezvoltat de catre arhitectul Emilio Llobat de la Maquia Architects, Azahar Energy si Cercasa, iar in acest moment este un produs promovat peste tot in lume. Fiecare panou are suprafata de 1mp si poate sa fie insamantat cu o varietate mare de plante. Panoul LIFEWALL functioneaza impreuna cu panoul BIONICTILE, care este realizat din portelan si care foloseste razele UV pentru a descompune oxizii de nitrat din aer, ajutand local la imbunatatirea calitatii aerului.Atunci cand sunt folosite impreuna, cele doua produse creaza o relatie simbiotica, in timp ce LIFEWALL are vegetatie care ajuta la retinerea dioxidului de carbon, BIONICTILE transforma oxizii de nitrat in ingrasamant pentru plante. Testele efectuate au aratat ca panourile BIONICTILE sunt capabile sa descompuna 25.09micrograme de NOx/mp intr-o ora si daca ar exista 200 de cladiri placate cu acest produs atunci 2 638milioane de mc de aer ar fi decontaminate intr-un an de zile. Mai simplu explicat, 400 000 de oameni ar respira timp de un an aer curat fara NOx, proveniti de la gazele de esapament ale vehiculeor si din industrie. 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa