Inapoi

"Livraria da Vila" in Sao Paulo, Brazilia

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
livraria_de_vila3

Noua librarie "Livraria da Vila" din capitala Braziliei este rezultatul reconversiei unei case de doua niveluri, construita pe un teren foarte ingust. Inca de la inceput, a fost foarte clar pentru arhitecti ca trebuie sa folosesca planul liber, pentru a aranja optim rafturile pentru carti si circulatiile. Din acest motiv, au fost realizate lucrari semnificative de schimbare a structurii existente, prin inserarea unor elemente metalice care sa faca posibila eliminarea unor coloane sau mutarea lor catre extremitatile spatiului si prin consolidarea fundatiilor.

Realizarea a unui spatiu suplimentar in subsolul cladirii, a permis dedicarea unui intreg etaj copiilor si ca o completare, o mica sala in care sa se poata tine cursuri sau lecturi.

 

Designerii librariei sunt de parere ca in cadrul unui spatiu cu functiune comerciala, proiectul propus trebuie sa puna in evidenta produsele, sa dezvolte afacerea si sa creasca vanzarile. Exista cu siguranta o multitudine de solutii pentru a obtine asa ceva si cu siguranta diferenta se face in functie de abordarea pe care o are fiecare proiectant. Isay Weinfeld Architects urmaresc implementarea unor solutii care sa le permita clientilor sa se bucure de produs si sa-l incerce in cel mai confortabil mod posibil.

 

 

 

 

In cazul librariei "Livraria da Vila" acest confort este transpus in compozitia arhitecturala a spatiilor, cu tavane joase, culori in tonuri inchise, lumina indirecta si o multitudine de rafturi, aranjate intr-o dezordine bine gandita si acoperind peretii pana la tavan. Indiferent de directia in care oricine s-ar uita ar vedea numai carti, atmosfera semanad cu cea din anticariate, facandu-i pe oameni sa se simta comfortabil si sa caute singuri prin rafturi dupa cartea dorita, sa o rasfoiasca sau chiar sa o citesca asezati in canapelele si scaunele imprastiate prin tot magazinul.

Rafturile pivotante ale fatadei cat si golurile lasate intre niveluri sunt elemente de arhitectura care incurajeaza trecatorii sa intre si sa exploreze libraria.

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa