Inapoi

Locuinta proiectata de UNStudio in Korea

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
casa_korea2

Casa model pentru Orasul I-Park este un showroom in care sunt expuse modele pentru variantele de fatade pentru cele 88 de cladiri rezidentiale urbane ce urmeaza a se realiza in Suwon.

Ideea principala a propunerii a fost sa aiba grija de vizitator si de experienta acestuia prin elaborarea unui traseu si a unei strategii de parcurgere. Traseul vizitatorului, de la intrarea in cladire si pana la circuitul din interior este considerat o expozitie continua si este tratat ca atare.

 

 
Drept urmare cladirea a fost gandita pentru a pune in valoare aceasta strategie, devenind ideea calauzitoare atat in organizarea spatiului interior cat si ca generator de modele pentru fatada. In momentul in care vizitatorii intra in cladire, parcurgerea spatiului le ofera diferite unghiuri de vedere si imagini ale materialelor expuse, in acest caz ale modelelor de fatade.

In paralel, acelasi traseu indruma catre o variere a punctului de interes, de la elementele expozitiei interioare pana la spatiul urban exterior, locatia noului proiect de dezvoltare. Traseul de vizitare al cladirii pune in valoare importanta noului model de case, idee principala care a trasat linia directoare a intregii campanii de promovare a proiectului I-Park City Urban.


Mai multe informatii gasiti pe www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa