Inapoi

Lofturile Cherokee, un studio de inregistrari renovat

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
lofturi_cherokee7

Autor: Evelyn Lee

 

Proiectat de catre Pugh + Scarpa in colaborare cu "Rethink Development and Consulting", cladirea denumita Lofturile Cherokee se doreste a fi primul proiect cu functiuni mixte al unui investitor privat care sa obtina Certificatul LEED Gold in California de Sud. Cladirea a fost finalizata si acum include 12 apartamente tip loft si 840mp de spatii comerciale toate acesta fiind gandite ca parte integranta a unui ansablu ecologic si sustenabil.

Pastrand in semn de respect pentru fostul chirias Studiourile de inregistrari Cherokee (fostele Studiouri MGM), lofturile Cherokee doresc sa combine elemente ale arhitecturii durabile cu un design inovator. Echipa Pugh + Scarpa a depus eforturi pentru a refolosi materialele din fostele studiouri de inregistrari, cum ar fi panourile din lemn. Doua dintre cele 12 lofturi au un spatiu special amenajat pentru cei care doresc sa aiba un studio de inregistrari chiar in propria casa, proiectat de catre fondatorii Studiourilor Cherokee.

 

 

 

Beneficiind de elemente inovatoare de design, specifice arhitecturii promovate de catre Pugh+Scarpa, lofturile Cherokee folosesc panouri fotovoltaice, au refolosit o fatada de aluminiu, sunt si dotate cu sisteme eficiente de incalzire si climatizare, iluminat cu LED-uri si acoperis verde. Fiecare dintre cele 12 unitati este unic, avand suprafete intre 300 si 600mp, beneficiind de diferitele deschideri care oras si de un iluminat natural uniform pe tot parcursul zilei.

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa