Inapoi

Londra vrea o noua imagine urbana pentru "circ"

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
londra_oxford_circus2

In 2007 firma Atkins a fost incredintata cu noul design al zonei Oxford Circus in valoare de 3.5milioane de lire sterline. Scopul acestei actiuni de re-design a fost reducerea traficului pietonal exagerat de aglomerat si imbunatatirea zonelor publice fara a avea un impact negativ asupra fluentei traficului auto, in special al autobuzelor. Zona Oxford Circus are cel mai mare aflux de pietoni inregistrat oriunde in Londra.

 

 

 

In momentul de maxim al zilei, peste 40 000 de pietoni si aproximativ 2 000 de masini trec prin acesta intersectie intr-o ora. Imbunatatirile vor transforma acest loc simbolic al Londrei prin marirea gradului de siguranta si de confort al vizitatorilor zonei Oxford Circus, subliniiind in acelasi timp identitatea locului. Trotuarele vor fi largite prin reducerea zonelor centrale ale strazilor si datorita reducerii aglomerarii se estimeaza o crestere a spatiului pietonal cu aproximativ 60%.

Aglomerarea cauzata de pietoni va fi rezolvata, in special in zonele de intersectie, prin marcaje care indica treceri de pietoni in diagonala si refacerea celor normale. Pavajul in mijlocul intersectiei va fi executat din elemente asezate circular care sa aduca aminte de cortul unui circ, realizate din granit gri. 

 

 


Imbunatatirea iluminaului stradal folosind corpuri de iluminat montate pe cladirile din aliniamentul strazii cat si iluminatul arhitectural al acestora, vor elibera din suprafata trotuarului creaind in acelasi timp un spatiu atractiv si sigur pentru pietoni si participantii din trafic.

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa