Inapoi

Maison DS / Carl Fredrik Svenstedt Architect

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la


Arhitect: Carl Svenstedt Arhitect Fredrik
Localizare: Les Mesnuls, Franta
Client: Domnul si doamna D / S
An de proiect: preconizate pentru anul 2011
Imagini: amabilitatea Svenstedt Carl Fredrik

Marimea terenului


Casa DS este situata pe un sit ondulat, impadurit la marginea padurii Quatre Piliers. Cladirea este orientata spre Nord / Sud pentru a face legatura intre doua poieni, si pentru a profita de toate privelistile sitului. Intrare si zonele de locuit sunt orientate spre soare, in timp ce zona de nord a dormitorului se extinde ca un periscop pentru a se crea o perspectiva printre copaci.

 

 

Structura din lemn este placata cu un grilaj din lemn deschis, o grila ordonata si abstracta care mareste volumetria sitului. Cadrul structural organizeaza o serie de curti si camere lungi si inguste, pentru a crea un sistem de circulatie sinuos in interiorul casei.

 

 

Alternanta spatiilor interne si externe genereaza perspective care sunt intotdeauna multiple: de la interior prin alte camere, prin curti si camere in continuare, si pana la arbori in afara casei.


Casa din lemn este proiectata cu respect pentru principiile de baza ale dezvoltarii durabile. Ambitia este de a crea o casa sanatoasa si luminoasa, putin consumatoare de energie si in armonie cu site-ul si imprejurimile.

 

 

Mai multe detalii gasiti AICI.