Inapoi

Mall de 31 de etaje inaugurat in Hong Kong

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
mall_hongkong1

Benoy a anuntat inaugurarea mall-ului iSQUARE, o noua destinatie verticala pentru dependentii de cumparaturi situata chiar in inima zonei Tsim Sha Tsui, din Hong Kong. Lucrand in colaborare cu Rocco Design Limited, Benoy a proiectat cei 56 000mp care urmaresc sa integreze spatii comerciale cu cele pentru socializare si distractie, pentru servicii, totul in 31 de etaje, cu acces direct de pe doua nivelul la metroul din zona.

 

 

Conducatorul proiectului, domnul Simon Chua declara: "Proiectele de succes pentru spatii comerciale sunt foarte atente la circulatii si la traseele pe care le vor avea viitorii cumparatori. La inceputul fazei de proiectare pentru iSQUARE echipa a pus la punct un traseu care sa conduca prin toate nivelurile cladirii, asigurandu-se astfel ca fiecare nivel va beneficia de pe urma unui trafic continuu si constant ca numar de cumparatori."

Fiecare zona a noului mall prezinta variatii mici ale finisajelor folosite, la nivelul culorilor, a corpurilor de iluminat, a materialelor si texturilor. Ca o completare, escalatoarele folosite pentru acest malll sunt placate cu panouri LCD care transmit diferite mesaje publicitare. Volumul mall-ului iSQUARE prezinta diferite goluri asimetrice, dezvoltate pe inaltimea mai multor niveluri pentru a crea la interior impresia de adancime, mai multe planuri de perspectiva. Aceste goluri amplasate strategic, impreuna cu fatada de sticla permit luminii naturale sa ajunga in interiorul cladirii, pe toata durata zilei.

Vizitatorii sunt intampinati la intrare de o mare copertina decorata cu mii de LED-uri, deschisa atat inspre strada Nathan cat si spre strada Peking. Ca o completare la aceasta intrare, peretii aplasati langa escalatoare sunt in permanenta animati de proiectii multimedia.

 Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa