Inapoi

Memory - scaunul ce-si schimba forma dupa utilizator

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Autor: designboom

"Memory"
este un scaun care poate sa imbrace multiple forme. Designul acestuia este intregit prin diferitele modificari ale siluetei. Pentru acest proiect in mod special, designerul Tokujin Yoshioka a dezvoltat un nou tip de material, din aluminiu reciclat, capabil sa memoreze forme diferite si sa isi schimbe silueta in funtie de utilizator.

"Avand la baza un concept gandit de mine in urma cu cativa ani, am petrecut mai bine de un an de zile realizand teste si verificari, executand din aluminiu peste 50 de modele la scara. In ce priveste materialul, am cautat cel mai apropiat care putea sa indeplineasca cerintele de imagine ale conceptului, astfel incat intr-un final am ajuns sa dezvolt o textura care are la baza aluminiu reciclat.

Dupa multe incercari si esecuri, scaunul "memory" capabil sa isi modifice si sa memoreze diferitele forme in functie de dorintele utilizatorilor a fost finalizat. Scaunul a fost gandit de la inceput sa aiba o forma neregulata. Sunt de parere ca acest scaun poate fi numit in acelasi timp si "scaun fara design" desi are o multitudine de forme." (Tokujin Yoshioka)Mai multe informatii gasiti pe www.materia.nl
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa