Inapoi

MVRDV impreuna cu Blanca Lleo finalizeaza complexul rezidential Celosia din Madrid

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
celosia1big

In cartierul Sanchinarro din Madrid primii proprietari si-au primit cheile apartamentelor din noul imobil rezidential Celosia. Arhitectul Jacob van Rijs de la compania MVRDV si Blanca Lleo au finalizat acest bloc de locuinte sociale din apropierea Cladirii Mirador, rezultata in urma unei colaborari mai vechi.

 

Cladirea realizata la cererea grupului pentru locuinte colective EMVS, cuprinde 146 apartamente, spatii comune destinate colocatarilor si spatii de parcare, toate pe o suprafata construita la sol de 21 550mp.

 


Volumul mare al cladirii a fost impartit in alte 30 de elemente cu dimensiuni egale, corespunzand diferitor module de apartamente. Aceste volume sunt aranjate pe modelul unei table de sah, astfel incat intre doua astfel de elemente se creaza, intre ele, un spatiu comun ce poate fi folosit de toti locatarii, mici curti care ofera privelisti minunate catre muntii din imprejurimi.Toate cele 146 de apartamente, de 2, 3 si 4 camere, sunt accesibile din aceste „patio" iar majoritatea apartamentelor ofera un spatiu deschis suplimentar in forma unei logii, imediat in spatele usii de intrare in casa.

 

Fatada imobilului este realizata din beton aparent, care a fost construita incepand de la parter spre etajele superioare folosindu-se un sistem de cofrare care a eficientizat timpul si costurile lucrarii. Stratul din poliuretan folosit la finisarea fatadei ii cofera diferite nuante in functie de intensitatea soarelui.

Un sistem foarte eficient de boilere este folosit in intreaga cladire iar panourile solare montate pe acoperis furnizeaza apa clada menajera, reducand consumul de energie.


Garajul situat in cele doua niveluri de subsol ofera 165 de locuri de parcare. La parter exista 6 zone independente care pot fi ocupate de magazine.

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa