Inapoi

Nemetschek Allplan se extinde: lansarea unui parteneriat pentru acoperirea pietei asiatice

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
nemetschek

Incepand cu data de 4 iunie 2009, compania nipona furnizoare de solutii IT, Forum 8, a devenit distribuitor de solutii software 3D Allplan pentru arhitectii si inginerii din Asia. Acest lucru a fost posibil in urma semnarii unui acord la Tokyo, intre cele doua companii, parteneriatul nou format reprezentand un pas important in extinderea la nivel international a concernului si a condus la dinamizarea stategiei de dezvolatre a companiei Nemetschek Allplan.


In ce priveste compania nipona aleasa, Forum 8, aceasta era deja furnizor de solutii IT pe piata asiatica in sectorul dedicat constructiilor, avand chiar un soft 3D propriu, "UC – win", gandit pentru infrastructura (drumuri in special). Aceasta companie cu sediul central in Tokyo detine si alte divizii in Japonia si China, insumand 150 de angajati iar clientii sunt peste 12 000 de birouri de proiectare. Conform acordului compania Forum 8 va distribui in Japonia, solutiile complete Allplan pentru Arhitectura si Inginerie, de la plansele de arhitectura si structuri, estimarile de cost, pana la planurile de armare si cele de amplasament. Exista plannuri pentru deschiderea catre noi piete, cum ar fi cea a Chinei in 2010. In primele saptamani de dupa lansare, Forum 8 a inregistrat cresteri ale vanzarilor si-a castigat noi clienti.


"Distribuirea produselor Allplan in Japonia a fost puternic mediatizata, fiind catalogata de cei de la Nikkei BP ca fiind a cincea super putere in domeniul BIM (Building Information modeling). Interesul si cererea pentru solutiile integrate de proiectare si management sunt intr-o continua crestere si noi ne bucuram de situatia oportuna oferirii arhitectilor si ininerilor a unor solutii viabile. Ne dorim sa dezvoltam aceasta piata, sa implementam folosirea solutiilor 3D in proiectare si speram ca solutiile Allplan sa se dovedeasca a fi cele mai bune pentru Japonia si pentru restul Asiei, asa cum a s-au remarcat si in Europa” declara Yujij Ito, directorul companiei Forum 8.


"In acest moment Allplan este liderul solutiilor integrate de proiectare si management la nivelul Europei. Calitatea extraordinara a proiectarii si transparenta in ce priveste politica de preturi, sunt astazi caracteristici importante ale oricarui domeniu. Aceste lucruri sunt acum valabile si pentru Asia. Prin aceasta colaborare, am obtinut un partener cu experienta in domeniu, ale carui cunostinte despre piata de desfacere si industie sunt excelente. Speram ca acest parteneriat sa fie unul de succes” declara Peter Mehlstauibler, CEO si Manager General al Nemetschek Allplan.

 

Pe scurt despre Nemetschek Allplan

Compania Nemetschek Allplan cu sesiul la Munich, este un furnizor de top de produse software pentru proiectarea si managementul cladirilor. Compania dezvolta produse IT specializate pentru arhitecti, ingineri, firme de constructii si companii de management din domeniul constructiilor. Produsul de top, Allplan, optimizeaza intregul proces de proiectare al unei cladiri, respectand cerintele de calitate, cost si timp; fiind folosit de peste 60 000 de clienti in peste 16 limbi. Allplan acopera toata gama de solutii CAD: de la desenul simplu 2D si 3D pana la modelarea integrata a cladirilor cuprinzand estimari de cost si cantitati.

 

 Cititi mai multe la www10.aecafe.com

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa