Inapoi

Nemetschek Romania la Conferinta Nationala a Auditorilor Energetici din Romania - 27 mai 2010

Publicat de NEMETSCHEK ROMANIA, la

Nemetschek Romania a participat pe 27 mai 2010 la cea de-a II-a Conferinta organizata de CAE AIIR - PERFORMANTA ENERGETICA a CLADIRILOR si INSTALATIILOR AFERENTE cu titlul

Auditorul energetic, Efectul de Sera si Cladirile Verzi.

 

Conferinta s-a desfasurat in contextul 20/20/20 a Strategiei Europene privind reducerea consumului de energie si a emisiilor de CO2 pana in anul 2020.

In cadrul Conferintei, Nemetschek Romania a prezentat si ultima versiune a programului propriu de Certificare energetica a cladirilor si apartamentelor.

Dintre noutatile importante aduse de noua versiune amintim:
- rapoarte detaliate despre caracteristicile termotehnice ale elementelor (pereti opaci, plansee etc.), inclusiv puntile termice - conform Anexei 4 si 5 din Metodologia de calcul MC001/2009
- crearea unui document complet in format PDF, centralizat, din mai multe sabloane
- metoda noua de calcul iluminare.

 

Prezentarea a fost aplaudata de audienta, fiind apreciate in mod deosebit usurinta in utilizare si claritatea in urmarirea etapelor de calcul, programul avand abilitatea de a prelua datele geometrice (forme si dimensiuni) direct din programul CAD cu care au fost create. De asemenea, a fost foarte apreciata posibilitatea utilizarii planurilor scanate ale locuintelor/apartamentelor, sau importul din programe cunoscute de proiectare asistata de calculator.

O etapa importanta a evolutiei program ului pe piata romaneasca este demararea procedurilor de certificare. In acest scop programul a fost deja transmis Comisiei de specialitate create in acest scop.

Daca doriti sa testati performantele programului de certificare energetica a cladirilor si apartamentelor va invitam sa solicitati versiunea trial a acestui program completand urmatorul formular.

E-mail: office@nemetschek.ro
AdresaWeb: www.nemetschek.ro