Inapoi

Nemetschek Romania - Programul pentru "Calculul performantei energetice a cladirilor"

Publicat de NEMETSCHEK ROMANIA, la
nemetschek

Nemetschek Romania, reprezentantul in Romania al producatorului german Nemetschek Allplan GmbH, lider european in domeniul programelor de proiectare asistata de calculator pentru arhitectura, inginerie, instalatii si managementul constructiilor, a prezentat pe 28 mai, in cadrul Conferintei Auditorul Energetic, organizata de de CAE-AIIR impreuna cu Facultatea de Instalatii-UTCB, pachetul de programe pentru "Calculul performantei energetice a cladirilor".

In prezentare s-a aratat modul in care se obtine Certificatul de performata energetica al unei cladiri: metoda de preluare a datelor de arhitectura din modelul unic 3D al cladirii (solutie simpla, ce previne erorile de introducere a datelor primare prezente, in cazul definirii cladirii printr-un numar mare de date numerice dificil de controlat), prezentarea interfetei programului si modul de generare a certificatului de performanta energetica al cladirii.

Dintre facilitatile prezentate au fost apreciate in mod deosebit simplitatea introducerii/gestionarii datelor primare, modul clar si sugestiv de prezentare a datelor (inclusiv prin reprezentari grafice) si posibilitatea de realizare si comparare a variantelor de reabilitare, putandu-se face astfel simulari ale diverselor solutii propuse, realizate dupa diverse criterii (consumuri minime, preturi minime de reabilitare etc.) programul oferind imediat lista cu cantitatile de materiale adaugate (ex. strat nou de izolare etc.).

Au fost de asemenea prezentate noile functiuni de simulare a panourilor fotovoltaice si incalzire cu panouri solare, prezente incepand cu versiunea 2009 chiar in modulul de baza Allplan.

Experienta de peste 10 ani de cand modulele energetice fac parte din solutiile oferite de Nemetschek pentru tarile Europei centrale si de vest printre care Germania, Austria, Franta, Italia a facut ca versiunea recent lansata sa fie una extrem de performanta.

Programul determina automat caracteristicile fizice ale elementelor de arhitectura astfel incat printr-un singur clic de mouse este tiparit Certificatul de performanta energetica al cladirii, conform MC001/2007.

In Romania, un numar de peste 1.600 de utilizatori din toate specialitatile, prezenti in peste 600 de firme, utilizeaza cu succes programele Nemetschek, asta insemnand in primul rand performanta.

Toate programele, inclusiv modulul de „Calcul al performantei energetice a cladirilor", sunt in limba romana si lucreaza in conformitate cu standardele romanesti in vigoare.
Detalii suplimentare gasiti la www.nemetschek.ro.