Inapoi

Nou cartier de locuinte in Brisbane proiectat de BVN Architecture

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
cartier_locuinte_brisbane2
Jasper Lane este un mic cartier in mijlocul orasului Brisbane cuprinzand 12 case cu acoperis in terasa amplasate in lungul unei strazi rezidentiale New Farm.

Accesul de la strada se realizeaza printr-o alee ingusta, putin curbata pe care sunt insiruite casele. Toate locuintele au peste trei niveluri, fiecare cu adresa si acces la garaj din aceasta alee, cu doua gradini una mai mica si alta mai mare spre nord si respectiv sud. Designul care trebuia sa se incadreze intr-un pret relativ redus, conditionarile spatiale ale sitului si cerintele functionale au influentat volumetria si procesul de proiectare, implicand anumite tehnici de constructie si sisteme standardizate pentru economie fara a neglija diversitatea expresivitatii prin materialele folosite.

Blocuri ceramice de culoare alba si vopseaua decorativa pentru pereti sunt armonizate cu suprafete vitrate destul de mari, avand parasolare din lemn sau aluminiu pentru a asigura nevoia de intimitate a locuitorilor.


Toate casele sunt orientate N-S, cu acces aerisit si cu spatii exterioare generoase care se deschid catre o gradina mare care ofera, in functie de pozitie, privelisti largi. Toate acestea au fost gandite pentru ca locatarii sa se poata bucura de climatul sub-tropical.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa