Inapoi

Noul design al Vodafone call centre depaseste orice asteptare

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
call_center_vodafone6

Vodafone Property Group a inaugurat noul call centre din Stoke-on-Trent, proiectat de catre RPS Architects. Creat special pentru imbunatatirea comunicarii intre angajati amenajarea interioara s-a dovedit mai interesanta decat o prefigurau planurile proiectului. Datorita noului climat, esentiala a fost obtinerea unui spatiu flexibil care sa poata fi usor transformat intr-un spatiu pentru birouri, in cazul in care in timp compania Vodafone ar dori sa vanda spatiul respectiv.

Cladirea este inchisa de o anvelopanta in intregime reciclabila, realizata din otel si vata minerala. Planul liber prezinta doua spatii mari, de dimensiuni capabile sa includa sapte terenuri de fotbal de cu latura de 5m, permitandu-se aranjamente variate ale echipei de angajati, aproximativ 450 de persoane in sala de sud si 475 in cea de nord. Cladirea are o latime de aproximativ 45m si este acoperita de un acoperis curb, asimetric, mai inalt intr-o parte pentru a putea cuprinde spatiu de lucru suplimentar. In interior s-au prevazut si spatii pentru relaxarea angajatilor si o cafenea. De la interiorul acesteia, prin niste ferestre mari se poate observa zona de lucru. Modulele pentru relaxare realizate in culoare rosie au fost dotate cu chicineta si automate pentru gustari. Vestiarele si grupurile sanitare au fost considerate esentiale pentru angajatii care folosesc bicicletele ca mijloc de transport si pentru cei care prefera sa-si petreaca pauza de pranz facand jogging. Un magazin le asigura angajatilor cele necesare.



Iluminatul natural controlat este aranjat pentru sali astfel incat sa se folosesca la maxim aceasta sursa naturala si pentru reducerea cheltuielilor energetice. Apa de ploaie este recuperata si folosita pentru grupurile sanitare. Arhitectii au avut gija de acustica salilor, un element foarte important in cazul spatiilor largi si deschise. In privinta spatiilor exterioare s-a amenajat o gradina si un spatiu de relaxare care pun si mai mult in evidenta arhitectura cladirii.

 



 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa