Inapoi

Noul motoreductor de la Gunther Tore: BoxLine, puternic in manevrarea usilor industriale

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
gunther_tore

GuntherTore si Elero, companii ce fac parte din Gunther Gruppe au colaborat pentru realizarea unui nou sistem de actionare pentru usi industriale. Astfel, a aparut BoxLine, noua generatie de motoreductoare pentru usi sectionale industriale. Scopul cercetarii a fost realizarea unui produs de inalta calitate, de incredere si usor de montat, care in acelasi timp sa indeplineasca toate cerintele de securitate si normele in vigoare.

Gratie dimensiunilor compacte motoreductorul BoxLine se poate monta atat pe orizontala cat si pe verticala, pe partea stanga sau dreapta a axei usii industriale. Panoul de contactori este foarte accesibil si cuprinde peste 24 de pozitii de oprire. Apoi urmeaza reglajul fin impreuna cu contactorul de siguranta, astfel incat nu mai este nevoie de un reglaj separat al acestuia. Actionarea manuala de urgenta se poate face atat cu manivela cat si cu lant. Exista de asemenea si o varianta noua, eleganta cu ax cardanic si manivela.

Box Line este extrem de puteric prin prisma momentului static capabil de 600-750Nm, in functie de model. Astfel, poate pune in miscare nu doar porti grele dar si foarte inalte.
Clasa de protectie standard este IP65 ceea ce il face rezistent la praf si umiditate.

Pe langa functionalitate, Elero a lucrat mult si la design. Corpul motorului este turnat dintr-o bucata evitandu-se asamblarea mai multor componente. Cuplajul pentru manivela se gaseste in corpul motorului, astfel ca nu apare niciun cablu la vedere.

Ca de obicei, Elero a asezat valoarea mare a BoxLine pe bazele unor teste intense, conforme normelor in vigoare. Un exemplu ar fi determinarea unei durate maxime de functionare, care ajunge la 60%. Aceasta perioada il face sa fie recomandat pentru usile de trafic intens, service-uri auto, depozite, garaje subterane.

Box Control, panoul de comanda cu care se livreaza motoreductorul BoxLine are doua variante: Basic (pentru o utilizare simpla) si Premium (cu functii programabile si conectare de senzoristica, pentru o utilizare automatizata).


BoxLine este fabricat cu respectarea urmatoarelor norme:
• SR EN 12453 (Usi pentru constructii industriale, comerciale si garaje. Siguranta in functionare a usilor cu actionare mecanica. Conditii);
• SR EN 12604 (Usi pentru constructii industriale, comerciale si garaje. Aspecte mecanice.Conditii);
• SR EN 60335-1 (Securitatea aparatelor electrice pentru uz casnic si scopuri similare. Prescriptii generale)
• SR EN 60335-2-103 (Cerinte particulare pentru usi, porti si ferestre electrice)
Toate motoarele BoxLine pentru usi sectionale sunt testate inainte de livrare.