Inapoi

Noul sediu din Cape Town al organizatiei non-profit ISS pune in valoare vechile elementele decorative

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Echipa Barak Mizrachi Architecs a proiectat de curand noul sediu din Cape Town al Institutului de Studii pentru Securitate, o organizatie non-profit din Africa de Sud, care conduce cercetarile in privinta sigurantei popoarelor africane. Acest institut se implica in dezbateri internationale, studii si cercetari avand ca tema securitatea persoanelor, cu un accent pe drepturile omului, ce inseamna o buna guvernare, securitatea personala si a intregii comunitati, justitie, securitatea alimentara si asigurarea unui trai sustenabil. Acest institut se angajeaza in colaborari cu institutii de stat de la nivel national, regional sau continental din toata Africa.

Institutul avea nevoie de un spatiu care sa adaposteasca nu numai birourile proprii de cercetare, dar si spatii publice pentru conferinte si seminarii. Piata Buchanan, o zona aflata in plin proces de dezvoltare comerciala si regenerare urbana in zona Woodstock a orasului Cape Town, a fost alegerea fireasca datorita istoricului zonei, a conexiunilor si a spatiilor de parcare.

Planurile propuse pentru birouri pun in evidenta separarea clara a spatiilor private si a celor publice, cu zona de receptie si asteptare, cat si o zona de intalnire. Biroul pentru cercetare se deschide catre sud, beneficiind astfel de lumina naturala pe tot timpul zilei si de vederi catre Muntii Table. Zona publica, compusa dintr-o sala de consiliu, una de conferinte si una pentru seminarii, un spatiu de relaxare au fost amplasate astfel incat sa beneficieze de soare dimineata si seara. Interiorul a fost proiectat pentru a avea si un spatiu multi-functional destinat atat unor seminarii cu grad variat de participare, cat si conferintelor si intalnirilor, toate avand spatiul suficient pentru a se desfasura in acelasi timp.Arhitectura interioarelor a fost gandita astfel incat sa se pastreze cat mai multe din elementele specifice locale sau cu valoare istorica, avand grija ca elementele contemporane propuse sa fie folosite pentru a le pune in valoare pe celelalte. Aceste elemente cu valoare istorica sunt fie colane din fier forjat, fie placari cu caramida aparenta care au fost scoase la lumina, grinzi restaurate si portaluri care au fost deschise si restaurate.

Integritatea si transparenta sunt doua dintre cele mai importante valori ale Institutului pentru Studii de Securitate iar arhitectii au avut grija ca acestea sa fie exprimate prin arhitectura si detaliile propuse.
Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa