Inapoi

O bibliotecară a transformat ciotul unui arbore secular într-o bibliotecă gratuită

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Ce face o bibliotecara cu un arbore vechi de 110 ani de langa casa sa? O biblioteca, desigur!
Facebook/Sharalee Armitage Howard

Americanca Sharalee Armitage Howard, care lucreaza la biblioteca publica din localitatea Coeur d’Alene, Idaho, a fost nevoita sa taie arborele secular, un plop negru american, subrezit de trecerea anilor, din motive de siguranta.

Dar acesta nu avea sa fie sfarsitul copacului, a decis femeia, care a avut grija sa lase un ciot suficient de inalt pentru a construi in el propria ei Little Free Library - denumire sub care gasim peste 75.000 de mici biblioteci cu un caracter unic, in 88 de tari, puse gratuit la dispozitia pasionatilor de lectura dupa principiul "imprumuti o carte, lasi o carte". Miscarea a fost infiintata in 2009 de Todd H. Bol, in Wisconsin.

Biblioteca lui Armitage Howard are trepte din piatra, o usa din sticla transparenta decorata cu carti din lemn si o lampa atarnata la intrare, sub acoperisul cu tigle rosu-caramizii, care te imbie sa descoperi micul templu dedicat slovelor din interior.  

 

"Unii oameni cred ca este doar pentru copii, insa cred ca adultii sunt la fel de incantati sa intalneasca o mica biblioteca gratuita in care sa gaseasca ceva ce vor sa citeasca. Te lasa sa fii copil", spune americanca.