Inapoi

O casa belgiana care maximizeaza lumina naturala

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
casa_belgiana4

In vedera acomodarii noului membru al familiei beneficiarii s-au gandit ca este cazul sa isi renoveze casa. Locuinta existenta a fost extinsa conform regulamentelor cu un volum avand 17m la parter, 13m la etaj si 9m la mansarda. Pentru a rezolva problema iluminatului natural al parterului, arhitectii au propus un gol central care sa strapunga toate cele trei niveluri permitand astfel luminii sa inunde interioarele printr-o mare lucarna. Acest volum de lumina organizeaza si face legatura intre diferitele functiuni ale casei.


Conceptul golului central si al pardoselilor din sticla urmareste in acelasi timp si unificarea spatiala a incaperilor, datorita acestui material se obtine un efect de transparenta spatiala. In acest fel copii vor fi crescuti in spiritul unei mai bune comunicari si interactiuni cu ceilalti membri ai familiei fara ca nici unul dintre acestia sa fie privat de spatiul lui intim.



Fatada care da spre strada este complet diferita de cea care da inspre curte. Designul fatadei principale a fost rezultatul unei mixturi de protectie impotriva soarelui, impotriva traficului stradal si a impunerilor urbanistice. Caracteristica fatadei este in principal verticalitatea dar si o interpretare moderna a rulourilor, atat de des folosite in trecut.



Fatada posterioara, prin contrast, este deschisa, alba si clara cu ferestre mari. Limbajul arhitectural folosit da fatadei un caracter sculptural.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa