Inapoi

O constructie de exceptie: punte pietonala realizata in intregime din structuri prefabricate din lemn

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
bonadea1Firma Bona Dea din Resita prin divizia sa de constructii din lemn-marca InTekWood , a inaugurat recent impreuna cu beneficiarul: Primaria Carasova - judetul Caras-Severin, prima punte pietonala realizata in totalitate din lemn cu structuri prefabricate din lemn asamblate cu placute multicui. Situat la punctul de plecare al turistilor spre Cheile Carasului, aceasta punte pietonala cu deschidere de 25 de metri fara reazeme intermediare, a fost catalogata drept o bijuterie arhitectonica care se incadreaza perfect in contextul natural al zonei.

Constructiv, lucrarea este compusa din doua grinzi zebrelite duble in forma de arc de cerc, rigidizate transversal de alte structuri din lemn si o podina de asemenea din lemn de grosime 50 de mm. La cele 2 capete puntea este fixata de picioarele din beton armat cu ajutorul unor elemente metalice incastrate. Inaltimea fata de cursul apei este de circa 5 metri pentru a evita eventualele probleme in situatia in care apele raului Caras isi cresc debitul peste limitele normale. Varianta constructiva - structuri prefabricate din lemn imbinate cu placute multicui- poate solutiona cele mai diverse probleme legate de forma arhitecturala, toate acestea respectand reglementarile prevazute in normativele romanesti in vigoare.

Aceasta constructie spectaculoasa din lemn, aflata la 15 km de Resita, a devenit deja un punct de atractie pentru turistii care traverseaza zona.
Durabila si rezistenta la greutati, la vanturi puternice si la alte intemperii ale vremii, aceasta punte deschide noi orizonturi in dezvoltarea comunitatilor rurale si urbane precum si in dezvoltarea si amenajarea traseelor turistice cu costuri mai mici dar la standarde calitative ridicate cu creatii arhitectonice care pot imbina calitatea, utilul si placutul.

Pentru mai multe detalii despre producator si alte lucrari ale firmei realizate de InTekWood vizitati site-ul
www.bona-dea.ro