Inapoi

O mostenire egipteana moderna

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Untitled-1

Portul orasului Alexandria contine unele dintre cele mai importante si valoroase ruine arheologice. Pentru a reconstrui faleza si a face accesul catre acestea mult mai usor, planul de urbanism propune un port asemeni unei bucle care sa uneasca orasul si istoria.

Principiile de baza ale proiectului sunt mobilitatea si accesibilitatea. Parcarile publice vor reduce din congestia traficului, in timp ce noua linie de tramvai, promenada si debarcaderul impreuna cu taxiurile pe apa vor imbunatati conectivitatea. Planul urbanistic propune reconstruirea cornisei in lungul coastei, cresterea procentului de spatii verzi prin realizarea unor alei si strazi umbrite. Situl pe care se afla biblioteca din antichitate si care gazduieste acum noua Biblioteca din Alexandria, a fost completat cu un nou muzeu, un loc al culturii si studiului care se bucura de avantajele pozitionarii langa apa.

 

 

 

Cadrul ecologic al planului indruma catre o dezvoltare durabila si o planificare integrata. In jurul portului, un nou dig va asigura protectia ruinelor de efectul eroziunii provocat de valuri si in acelasi timp va facilita accesul vizitatorilor la siturile arheologice. Un far care va actiona pe post de generator solar a fost proiectat pentru a ilumina noaptea la unul din capetele portului, amintind de faraonii Egiptului Antic dar si de vitorul ecologic al orasului.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa