Inapoi

O padure tropicala in incinta Serei Phipps si a Gradinii Botanice din Pittsburgh

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Noua extindere a serei Phipps si a Gradinii Botanice din Pittsburg va include realizarea unei noi paduri tropicale si reprezenta prima lucrare de anvergura demarata dupa cea din 1893.

Padurea tropicala este a doua faza a proiectului de extindere in valoare de 36.6milioane de dolari, care mai cuprinde un centru de informare, sere de productie si o sala multifunctionala, toate finalizate in 2006.

Proiectat de catre firma IKM Pittsburg, echipa de arhitecti a dorit ca cei 1100mp propusi sa reprezinte un echilibru intre ultimele noutati in materie de eco-tehnologie si tehnicile de horticultura, sub forma unei noi sere cu volumetrie spectaculoasa. Atingand 18-20m inaltime, exponatele de horticultura ii conduc pe vizitatori prin specificul vegetatiei tropicale, in puternice parfumuri de iasomie, printre cascade si jocuri de apa, pesteri si colibe. O poteca suspendata amenajata printre coroanele arborilor ofera vizitatorilor panorame cu sera de dedesubt si cu imprejurimile gradinii botanice. La nivelul parterului, in zona Palm Circle exista spatiu pentru aproximativ 40 de vizitatori care doresc sa asiste la o prezentare si la programe despre tehnicile vechi si noi de horticultura care sunt folosite in interiorul serei si a gradinii.

Asemeni centrului de informare care a primit Certificatul LEED Silver, noua cladire propusa incorporeaza o serie de elemente de arhitectura durabila, care urmaresc sa ofere conditiile optime pentru plante si vizitatori de o potriva, cu minimul consum de energie.


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa