Inapoi

O vila contemporana inserata in comunitatea burgheza din Edinburgh

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
vila_edinburgh4

La cateva minute in lungul strazii care porneste din zona Morningside, unde isi au resedinta oameni celebri precum scriitoarea JK Rowling, echipa de arhitecti Allan Murray a finalizat de curand o locuinta individuala al carei design este posibil sa ridice niste semne de intrebare.

In zona Bruntsfield, arhitectura contemporana se ridica sfidatoare, contrastand masiv cu imobilele vecine apartinand stilului victorian. Locuinta propusa s-a construit pe terenul unei case vechi realizata integral din elemente prefabricate de beton.

Neoferind nici un pic de izolare termica si avand o compartimentare subdimensionata, modulul prefabricat a fost inlocuit cu un spatiu minimalist placat cu piatra naturala si panouri din zinc de culoare inchisa, avand parterul in zona din spate integral vitrat. Un mare perete de sticla incorporand o usa glisanta, ofera din zona livingului si a sufrageriei o priveliste extraordinara catre gradina, care momentan nu a ajuns sa fie amenajata. Spatiile interioare sunt organizate intr-un plan liber, in care separarea intre functiuni se face prin niste pereti placati cu piatra ce invoca pietrele megalitice.O scara realizata din otel, sticla si lemn iluminata de deasupra printr-un luminator central, face trecerea catre etajul casei. Peretii interiori sunt albi si impreuna cu pardoselile din lemn si corpurile de iluminat incastrate de tip spot completeaza casa pentru a crea design-ul, ceea ce ar putea intr-o zi sa devina noul model de casa traditionala.


 

 


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa