Inapoi

Off Architecture propune un impresionant acoperis verde

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
off_architects_acoperis_verde7

Autor: Bridgette Meinhold


Elevii de la liceul din Revin, Franta vor invata in curand in clase asezate in terase, pe panta dealului si care vor fi acoperite in terase inierbate. Vazut de deasupra noul Liceu Jean Moulin va fi asemeni unui relief natural terasat, care va disparea in peisaj. Proiectat de catre firma Off Architecture in asociere cu Duncan Lewis Scape Architecture si Jeans Giacinto, aceasta minune de acoperis are o forma unduita si organica, integrandu-se in peisajul de tara.

 

 

Aceasta scoala construita conform principiilor dezvoltarii durabile va respecta panta dealului, mulandu-se pe aceasta, coborand si ridicandu-se odata cu ea. Fiecare corp de cladire acoperit in terasa are doar un singur nivel si ferestre pe toata inaltimea pentru a lasa sa intre cat mai multa lumina naturala. Decat sa pastreze terasele drepte, au preferat sa le onduleze putin si le-au acoperit cu vegetatie pentru a se apropia cat mai mult de imaginea cadrului natural.

 

 

Programat pentru finalizare in 2012, acesti elevi se vor bucura de un spatiu de invatamant natural si ecologic. Sigura observatie pe care este posibil sa o aiba acesti elevi ar putea fi legata de distantele pe care vor fi nevoiti sa le parcurga urcand si coborand dealul pentru a ajunge la clasele lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa