Inapoi

Oras realizat din containere a aparut in Mexico

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
container_city_mexico1

Autor: Bridgette Meinhold

Mexico City
. Realizat de o mica comunitate de oameni de afacere, proiectul propune realizarea unor baruri, restaurante, spatii expozitionale, magazine ciudate si chiar a unor locuinte integral construite din containere de marfa reciclate.

Denumit "Container City" (orasul container) se afla la doar doua ore de mers de Mexico City, in Cholula si este alcatuit din aproximativ 50 de containere. Dezvoltatorii au cumparat un teren de 4 500mp si au adus containerele, aranjadu-le astfel incat sa se creeze alei, strazi si curti interioare. Containerele au fost ulterior pictate in culori vii si dotate cu sistem de iluminat, cu bucatarii, spatii de luat masa si toate cele necesare unui trai decent. A fost realizata si o zona publica centrala, cu mese de ping-pong, unde oamenii pot sa socializeze.

Orasul este alcatuit din restaurante, baruri, mici magazine si librarii, galerii de arta cat si cateva apartamente. Spatiu exterior, "urban" este din abundenta, pentru a putea petrece in aer liber, pentru a organiza evenimente si concerte.
Container City este deschis de luni pana sambata intre 10 dimineata si 8 seara, iar duminica programul este redus de la 11 dimineata pana la 6 seara.


 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa