Inapoi

Pantofi a la Zaha Hadid

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
pantofizaha

Unora dintre femei le plac gentile, altora pantofii.... Din ce am aflat, putem sa banuim ca doamna arhitect Zaha Hadid este interesata de pantofi.....

Desi a proiectat expozitia mobila a casei de moda Chanel, cel mai mare pavilion expozitional pentru genti deschis la New York, a colaborat de asemenea cu designer-ul brazilian Melissa pentru crearea unei perechi de pantofi "gumati".

Ultima aventura in domeniul modei este colaborarea cu firma Lacoste, tot pentru design-ul unui pantof. Lacoste i-a prezentat in cadrul expozitiei de incaltaminte, din aceasta primavara de la Targul de Arta Frieze din Londra, din pacate imaginile cu produsul finit inca nu au fost facute publice.


Zaha Hadid a pornit de la sigla brand-ului, prin vectorizarea logo-ului reprezentand crocodilul,  folosind suprafata rezultata intr-o serie de texturi repetitive. A urmarit realizarea unui material flexibil, capabil sa se muleze pe orice picior si sa se adapteze oricaror miscari. Ea a comparat aceasta incaltaminte ergonomica cu un teren ale carui curbe de nivel se ridica, coboara, se onduleaza sau se imprastie pe masura ce pantoful se modeleaza pe picior.

Abia asteptam sa-i incaltam la urmatoarea tura de jogging!


Aflati mai multe de la New York Fashion...

 
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa