Inapoi

Parcul supendat Telok Blangah din Singapore

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
telok8

Autor: Yuka Yoneda


Parcul Telok Blangah din Singapore este un proiect aparte datorita inaltimii la care este realizat, pietonalele aducand aminte de podurile din franghii folosite in vechime la traversare prapastiilor. Toate aleile si podurile sunt executate cu mare grija pentru forma arhitecturala chiar daca se inalta deaupra liniei copacilor chiar si cu 40m.

 

 

 

 

 

 

Parcul din Singapore cu siguranta iti taie respiratia, dar in acelasi timp a fost construit cu o mare grija pentru natura. In vreme ce in alte parcuri, lucrarile incep prin taierea copacilor si mutarea animalelor care si-au gasit adapostul acolo, in proiectarea parcului Telok Blangah s-a optat pentru conservarea mediului si construirea printre copaci. Mai mult, structurile care sprijina aleile sunt relizate din zabrele ceea ce permite luminii si aerului sa circule. Zonele cele mai interesante ale intregului parcurs sunt curbele ondulate - Henderson Waves (podul pietonal cel mai inalt din Singapore) si zona Alexandra Arch care in fiecare noapte ofera un spectacol de lumini.

 

 

 

 

Datorita modului in care a fost construit intregul sistem de alei, vizitatorii pot sa observe de aproape viata animalelor in habitatul lor natural. Fauna este variata, de la veverite, pasari exotice, porumbei, soparle si sturzi cu creasta alba iar cercetatorii vin frecvent in acest parc pentru studierea faunei si florei padurii tropicale.
In consens cu tendinta generala din arhitectura de astazi de a armoniza cat mai bine spatiul urban cu cel natural, parcul Telok Blangah este un exemplu real al combinarii cu succes a celor doua medii.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa