Inapoi

Pavilion realizat integral din containere prefabricate se inalta la COP15

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
pavilion_containere_1

Autor: Mike Chino


Pe parcursul Conferintei de la Copenhaga, arhitectii danezi MAPT au construit un pavilion impresionant alcatuit dintr-o serie de containere de marfa folosite in trecut la transporturile navale. Pavilionul reciclat va adaposti o expozitie interactiva care are ca tema dezvoltarea urbana durabila, iar interiorul noii structuri este integral realizat din materiale salvate de la industria lemnului si cea producatoare de turbine eoliene. Containerele metalice au tendinta de a se stivui unele peste celelalte in porturile oraselor precum Copenhaga, deoarece valoarea lor intrinseca este de cele mai multe ori, mai mica decat cat ar costa returnarea lor la expeditor.

 

 

 

Atunci cand arhitectii de la MAPT au vazut un astfel de "cimitir" de containere au decis sa recicleze cateva dintre acestea intr-un pavilon expozitional care sa functioneze pe parcursul conferintei COP15. Asa cum declarau si arhitectii: "Ideea este simpla: foloseste un produs care este in exces cum ar fi un container vechi si gol pentru ai da o noua functiune si valoare. In acest fel se obtine o solutie sustenabila care poate fi exclusivista indiferent de rolul initial al obiectului."

 

Desi pavilionul nou obtinut este pentru moment netermoizolat, echipa MAPT crede ca prin implementarea unor echipamente spatiul poate foarte usor se transforme in case pasive sau alte structuri. Anvelopanta metalica este rezistenta si imprumuta un aer industrial care cu siguranta le va fi pe plac atat pasionatilor de prefabricate cat si a iubitorilor de design.

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Pop