Inapoi

Pavilionul realizat din PET-uri

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

In acest an, cei care viziteaza Expo Flora International din Taipei incepand cu data de 6 noiembrie vor patrunde intr-un pasaj de 130m lungime definit "EcoARK". Pavilionul are peretii complet executati din 1.5milioane de sticle de plastic, cunoscute sub numele de PET-uri, avand capacitatea de a rezista atat cutremurelor cat si uraganelor.


Pavilionul promoveaza conceptul conservarii mediului natural fiind singurul dintre cele 14 pavilioane expozitionale proiectat si construit de catre o companie privata. Structura acestui pavilion i-a costat pe cei de la Far Eastern Group NT aproximativ 100milioane de dolari si poate fi dezasamblata pentru a permite mutarea si folosirea pavilionului in alta locatie. Douglas Hsu, membru in consiliul companiei Far Eastern Group, declara ca planurile initiale au prognozat utilizarea a aproximativ 1milion de sticle, dar s-a constat la finalizarea pavilionului cu o lungime de 130m si o inaltime de 9 niveluri ca numarul acestora a fost mai mare.
Domnul Hsu aducea la cunostinta faptul ca Taiwanul produce anual peste 2.4bilioane de sticle din plastic, din care numai 4% ajung sa fie reciclate. Restul ajung sa fie catalogate ca deseuri nedegradabile si nu fac decat sa contribuie la cresterea nivelului de poluare. Dupa ce sticlele transparente au fost tratate printr-un porces special, acestea au fost folosite pentru asigurarea protectiei impotriva vantului, ploii si soarelui indeplinind in acelasi timp si un rol termoizolant.Pentru a sustine procesul de informare si constientizare a pericolului poluarii mediului prin continuarea folosirii PET-urilor, domnul Hsu declara ca grupul si-a propus ca in luna august sa lanseze o serie de mini lanterne cu LED-uri, in patru culori, care pot fi lipite pe sticlele de plastic transformandu-le in lanterne portabile. 

Mai multe informatii gasiti pe www.materia.nl
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa