Inapoi

Pavilionul serpentina

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
serpentine_pavilion_sanaa2

Pavilionul-galerie serpentina 2009 realizat de catre Kazuyo Sejima si Ryue Nishizawa de la biroul de arhitectura SANAA, isi deschide portile pe 12 iulie in vestul Londrei.

 

Descriind arhitectura pavilionului, arhitectii au declarat urmatoarele:"Pavilionul este o structura din aluminiu care pluteste, in deriva printre copaci asemeni fumului. Acoperisul realizat din material care reflecta mediul inconjurator, se unduieste prin sit , marind imaginea parcului si a cerului. In functie de vreme se modifica si imaginea, determinand o optima integrare in mediul inconjurator. Acest pavilion functioneaza precum un spatiu destinat activitatilor dar care nu are pereti, permitand privirii sa treaca nestingherita prin parc, incurajand astfel accesul din toate directiile. Este o extensie acoperita a parcului unde oamenii pot sa citeasca si sa se relaxeze in zilele calduroase de vara."

 

 

 

 

 

Sejima si Nishizawa au creat un pavilion cu un design deosebit, asemanator unui nor sau a unui ochi de apa care sta pe o serie de coloane subtiri. Structura metalica a acoperisului variaza in inaltime, invaluindu-se printre copaci si odulandu-se catre cer si foarte aprope de pamant, in anumite locuri. Deschis si cu un aer efemer, natura reflexiva a materialului o incadreaza perfect in mediul incojurator, reflectand atat parcul cat si cerul.

 

 

Pavilionul Serpentina este primul proiect al arhitectilor de la SANAA realizat in Marea Britanie si este cel de-al noualea pavilion realizat la cererea Galeriei, primul proiect de acest gen la nivel mondial si cel mai ambitios din punct de vedere arhitectural care ofera anual, arhitectilor posibilitatea lansarii in Marea Britanie si aduce cea mai buna arhitectura contemporana la Londra, pentru ca oamenii sa se poata bucura de ea.

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.e-architect.co.uk

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa