Inapoi

Peretele media alimentat cu energie solara de la Centrul Muzicii Pop

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
centrul_muzicii_pop_taipei3

Autor: Bridgette Meinhold

 

Compania Nabito Architects a propus un nou si fascinant design inspirat de curentul pop-art pentru Centrul Muzicii Pop din Taipei, care integreaza o fatada fotovoltaica si un perete placat cu panouri din LED-uri. In functie de activitatile ce se desfasoara in Centrul Muzicii Pop in ziua respectiva, panourile media din LED vor putea sa difuzeze stiri, vremea, clipuri publicitare si trailere care sa anunte noile evenimente. Functionand in intregime pe energie solara, fatada din LED-uri nu va consuma foarte mult pe timp de seara/noapte. Desi este doar o propunere pentru Competitia Centrului Muzicii Pop din Taipei, aceast complex destinat evenimentelor muzicale nu va gazdui numai talente ale muzicii pop, ci va fi si un exemplu de utilizare eficienta a energiei.

 

 

 

 

Urmand acelasi concept de "zero energie" ca si Peretele Media din Beijing, numai ca mult mai mare, Centrul Muzicii Pop din Taipei va fi controlat de un computer central care va schimba imaginile in functie de evenimentele serii respective si a multimii adunata afara.

Structura are la baza o placa orizontala care a fost rasucita in centru, creandu-se astfel o placa verticala si una orizontala. Pe partea nordica a placii verticale, peretele media din LED-uri proiecteaza arta digitala, in timp ce pe latura sudica a placii orizontale sunt asezate panourile fotovoltaice. Acest design permite peretelui media realizat cu LED-uri sa fie independent energetic, consumand energie "verde".

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa