Inapoi

Piata centrala Tsvetnoy din Moscova

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Biroul de arhitectura Lifschutz Davidson Sandilands si consultantul pe teme gastronomice Ford McDonald au prezentat publicului de specialitate primele imagini ale propunerii lor pentru reamenajarea a 4500mp dintr-un magazin de pe bulevardul Tsvetnoy din Moscova. Popunerea consta in realizarea a trei niveluri dedicate comercializarii produselor si un restaurant, iar pe acoperisul terasa o cafenea. In acest moment proiectul se afla in faza de constructie, magazinul comercial va reprezenta pentru dezvoltatorul RGI International cel de al saselea proiect finalizat din Moscova. Clientul a dorit ca acest proiect sa ofere oamenilor o experienta gastronomica accesibila ca pret atat in ce priveste produsele comercializate cat si meniul restaurantului.

Biroul de arhitectura a propus ca finisarea tavanului si a peretilor sa se faca cu folii de inox, care se muleaza pe forma cladirii si infasoara complet cele doua niveluri. Suprafetele lucioase creaza mii de reflexii ale produselor si oamenilor care se perinda printre rafturi, proiectand in acelasi timp lumina care intra prin marile ferestre deschise catre bulevardul Tsvetnoy si prin luminatorul de la ultimul etaj.

Spatiile de prezentare ale produselor alimentare de la etajul al cincilea amintesc de o piata autentica. Rafturile de prezentare din lemn etaleaza o paleta intreaga de culori data de fructele si legumele proaspete, acestea reflectandu-se in tavan genereaza diferite modele schimbatoare care fac trimitere la destinatia initiala a spatiului, aceea de piata de flori.O terasa restaurant si un spatiu pentru organizare de evenimente amenajate la etajul al saselea ofera panorame extraordinare cu profilul urban al capitalei.Paul Sandilands a declarat: "Am dorit sa lucram mai mult cu structura exterioara si sa ii punem in evidenta formele dramatice. Placajul urmareste fidel formele structurii si le imbraca complet, creand senzatia ca dispar prin luminator."

Mai multe informatii gasiti pe www.e-architect.co.uk
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa