Inapoi

Plaja urbana plutitoare pe Dunare

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
plaja_plutitoare_dunare8

Autor: Danielle Rago


Echipa de designeri Urban Landscape Group din Ungaria, a finalizat de curant un ambitios proiect "de vara" care permite turistilor si localnicilor deopotriva, sa se plimbe in lungul Dunarii cu o barja - plaja plutitoare. Astfel, cei care vor sa viziteze Budapesta intr-un mod cu totul special pot sa se imbarce si sa se relaxeze cu o baie turceasca contemporana si o piscina in aer liber, atmosfera de plaja fiind completata de stratul de nisip de pe punte. Plaja plutitoare a fost realizata din trei barje reciclate oferindu-le astfel turistilor dar si localnicilor deopotriva un nou spatiu public in care sa se bucure de vremea buna si de soare.

 

 

Plaja plutitoare din Budapesta are o pardoseala din deck montata peste puntea celor trei barje reciclate, care obisnuiau sa transporte minereu si piatra in lungul fluviului. Cei 2 100 de metri patrati cat are in total plaja, includ piscina de 16m lungime, zona de sezlonguri din imediata apropiere, zona de dusuri in aer liber, o cafenea si un bar cat si spatii destinate copiilor: o groapa de nisip si o piscina de dimensiuni mici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest spatiu de recreere "migrator" a fost creat de catre Barbara Szollossy si Zsolt Pyka, de la "Urban Landscape Group" pentru ca locuitorii orasului sa se poata bucura de dotarile unei piscine publice in timp ce relationeaza la nivel vizual cu mediul inconjurator. Potrivit declaratiilor designerilor: "Primarul Gabor Demszky a laudat acest proiect si il considera o solutie viabila pentru refacerea legaturii locuitorilor cu Dunarea, dupa zeci de ani in care acestia au fost despartiti din cauza celor doua bulevarde aglomerate ce flancheaza fluviul".

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa