Inapoi

POINT 4 si revista Arhitectura va invita sa participati la realizarea unui proiect urban: un trotuar din lemn care reface in mod simbolic Podul Mogosoaiei

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
28991_vot_pietonal
Proiect pietonal initiat de grupul de firme de arhitectura POINT 4 si sustinut de revista Arhitectura. POINT 4 si revista Arhitectura va invita sa participati la realizarea unui proiect urban: un trotuar din lemn care reface in mod simbolic Podul Mogosoaiei. Puteti testa prototipul trotuarului din lemn amplasat in fata librariei Carturesti si decide daca doriti realizarea lui la o scara mai mare, pe Calea Victoriei (fostul loc al Podului Mogosoaiei). Actuala piata a Revolutiei ramane dupa 15 ani de proiecte grandioase (si controversate) acelasi hau neprietenos, pe care il poti traversa navigand printre masini si bannere. Pana la realizarea marilor viziuni, va propunem un proiect mic, usor si ieftin, un pod din lemn care incepe la Hilton, se termina la Palazzo Bordenache (statuia lui Iuliu Maniu) si va ajuta sa traversati in mod firesc zona - afirma arh. Justin Baroncea, unul dintre autorii proiectului. Propunerea noastra incearca sa delimiteze "cursul" Caii Victoriei de parcarile situate in fata Ateneului, a restaurantului Cina si a Bibliotecii Centrale Universitare. Instrumentul acestei delimitari il constituie un trotuar modular din lemn care sa ajute pietonii sa traverseze in mod firesc "zona" si care sa (re)articuleze intr-un ansamblu aceste spatii. Din pacate, in acest moment este practic imposibil sa ajungi de la Hilton la statuia lui Maniu mergand pe latura stanga a caii Victoriei in sensul de coborare catre Dambovita. Pietonii se risipesc printre masinile parcate, traversand o zona ostila in cursul saptamanii si a nimanui duminica, atunci cand parcarile se mai golesc. Parcate sau in miscare, automobilele fac sa se piarda coerenta spatiului public si profilul caii propriu-zise - mai spune Justin Baroncea. Aceasta interventie la scara mica ar putea rezolva o problema mai mare: disconfortul creat din cauza masinilor parcate in zona si, totodata, conectarea si, de fapt, recrearea unor spatii publice coerente. In fata librariei Carturesti a fost amplasat un trotuar provizoriu din lemn care poate fi testat. Aceasta pentru a inlesni eliberarea autorizatiei de construire a proiectului pietonal de pe Calea Victoriei. Proiectul va ramane expus votului public pana pe data de 14 octombrie. Puteti vota pentru proiect pe site-ul www.arhitectura1906.ro, cat si la fata locului, prin intermediul unei urne mobile. Initiatorul proiectului, grupul de firme de arhitectura POINT4, va prezenta rezultatele finale ale acestui proiect in cadrul Bienalei de Arhitectura (15 octombrie - 15 noiembrie) si va elabora documentatia pentru obtinerea aprobarilor din partea Primariei Generale a Capitalei. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati. Monica David Responsabil Comunicare revista Arhitectura A: Str. 10 Mese, nr. 9, Sector 2, Bucuresti T: 021 210.07.17 M: 0730. 607.834