Inapoi

Premiile Holcim pentru Constructii Durabile debuteaza pe 1 iulie si aduc castiguri de 2 milioane de dolari

Publicat de HOLCIM ROMANIA, la
holcim
Cea de-a treia editie a competitiei Holcim Awards for Sustainable Constructions (Premiile Holcim pentru Constructii Durabile) se deschide oficial pentru inscrieri din 1 iulie 2010. Arhitecti, constructori, ingineri, designeri, planificatori urbani si altii, profesionisti sau studenti din intreaga lume si din Romania, vor intra in competitia Holcim Awards, concurand pentru castigarea premiilor in bani in valoare totala de 2 milioane de dolari. Data limita a inscrierii proiectelor este 23 martie 2011.

Competitia de idei si proiecte Holcim Awards reprezinta o importanta actiune initiata de Fundatia Holcim pentru Constructii Durabile. Concursul vizeaza proiecte care aduc solutii tehnologice, de mediu, socioeconomice si culturale pentru constructiile la nivel local, regional si global. Holcim Awards recunoaste orice contributie adusa in domeniul constructiilor durabile -
indiferent de anvergura - in arhitectura, peisaj si design urban, inginerie mecanica si civila si discipline conexe.

"Ii sustinem si ii incurajam pe arhitectii, proiectantii si studentii romani la facultatile de specialitate sa participe la aceasta competitie de mare anvergura. Talentul specialiștilor romani are nevoie de o recunoaștere precum cea pe care o poate aduce Holcim Awards. Premiile substantiale pe care acest concurs le ofera proiectelor inovatoare sunt de asemenea o motivatie suplimentara. Echipa Holcim si-a propus sa fie alaturi de toti cei care vor dori sa se inscrie in competitie - de aici disponibilitatea noastra permanenta pentru a oferi sprijin si ajutor de specialitate," a declarat Markus Wirth, Director General Holcim Romania. Image

Holcim Awards are doua categorii. Prima categorie e deschisa participantilor de orice varsta pentru proiecte mature la un stadiu avansat de design si cu o mare probabilitate de executie. Cea de-a doua categorie, denumita "Next Generation", e deschisa pentru proiecte si viziuni conceptuale, in stadii incipiente de design sau cu o mica probabilitate de executie.

Holcim Awards 2010 debuteaza la 1 iulie, iar proiectele pot fi inscrise pana la data de 23 martie 2011. Concursul se desfașoara intr-o faza regionala preliminara, urmata de o etapa globala. In prima faza, primele 3 proiecte clasate la nivel continental se vor decide in 2011 si vor accede la faza globala a competitiei, organizata in 2011-2012. Evaluarea tuturor proiectelor din Holcim Awards se face de catre jurii compuse din personalitati ale mediului universitar de specialitate, ale domeniului arhitectural si de constructii.

Inscrierea proiectelor in concurs se face prin intermediul website-ului oficial - www.holcimawards.org. Acesta este locul unde sunt disponibile informatii suplimentare despre competitie, criterii de jurizare, proiecte anterioare, dar si, in egala masura, informatii utile cu privire la domeniul constructiilor durabile si al tendintelor in arhitectura si in domenii conexe.

Competitia Holcim Awards este organizata in parteneriat cu universitati tehnice de renume din intreaga lume. Institutul Elvetian Federal de Tehnologie, Zurich (Elvetia) conduce Centrul de Competenta Tehnica (TCC) al Fundatiei Holcim. Alte universitati partenere care organizeaza jurii independente sunt: Scoala Superioara de Arhitectura Casablanca (EAC), din Casablanca, Maroc; Institutul de Tehnologie Massachusets (MIT), din Cambridge SUA; Universitatea Tongii, din Shanghai, China si Universitatea Iberoamericana (UIA) din Mexico City, Mexic. In editia anterioara, desfasurata in perioada 2007-2009, juriile Holcim Awards au evaluat aproximativ 5000 de proiecte propuse spre realizare in 120 de tari.