Inapoi

Prezentarea conceptului celor de la UNStudio pentru Raffles City Hangzhou

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
12065_6_17

Programat pentru finalizarea lucrarilor de constructie in 2012, proiectul multifunctional Raffles City va atinge inaltimea echivalenta a 60 de niveluri, oferind privelisti catre raul Qiantang. Intregul complex Rafles City Hangzhou va avea o suprafata construita la sol de aproximativ 300 000mp, cuprinzand spatii de birouri, locuinte si hotel.

Prin folosirea ventilarii naturale si prin optimizarea utilizarii materialelor, arhitectii de la UNStudio vizeaza sa obtina „certificatul de aur" de la LEED (Leadership in Energy and Envinronmental Design) - sistemul de catalogare folosit de cei de la Green Building pentru cotarea proiectelor ecologice/durabile.

Arhitectul Ben van Berkel, fondatorul companiei UNStudio, declara urmatoarele: „Conceptul filozofic care a stat la baza proiectului Raffles City a fost sa se urmareasca integrarea functiunilor mixte intr-un context urban, dar totul in asa fel incat sa existe si un element aparte, efectul de spirala. In proiect turnurile se rotesc, se deschid catre peisajul inconjurator iar acesta, la randul lui se organizeaza pe contextul urban".

Acest ultim proiect pentru Raffles City completeaza ierarhia celorlalte precum cel din Singapore, IM Pei Raffles City si cel din Bahrain, proiectat de Rafael Vinoly si aflat inca in faza de constructie.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa