Inapoi

Primul pod pietonal cu structura sub forma a doua spirale intercalate

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Autor: Bridgette Meinhold

La finele saptamanii trecute s-a inaugurat in Singapore, ultimul element al pietonalului din jurul portului maritim. Inspirat din structura elicoidala a ADN-ului, podul pietonal are o lungime de 280m desfasurandu-se deasupra golfului. Pentru a pune in valoare structura spectaculoasa a acestuia, a fost montat un sistem computerizat de iluminat cu LED-uri care sa asigure atat iluminatul nocturn cat si unul decorativ. Inaugurarea acestui pod coincide cu deschiderea primului parc de arta al orasului Singapore, amplasat in vecinatatea Parcului Olimpic pentru tineret.

Proiectat de catre compania australiana Cox Group, firma de inginerie si structuri Arup si compania locala de arhitectura Architects 61, podul este realizat dintr-o siprala mai mare si una mai mica, ale caror curbe se infasoara una in jurul celeilalte. Daca otelul folosit s-ar indrepta si ar fi masurat atunci, acesta ar avea „o lungime de 2 250, in timp ce greutatea structurii este de aproximativ 1 700 de tone care ar putea fi echivalentul a 1 130 de masini".
Podul inca nu a primit o denumire oficiala, dar inaugurarea din 24 aprilie a fost marcata de o festivitate cu multe focuri de artificii, reprezentatii ale diversilor artisti si trupe de renume. Noul pod pietonal face legatura intre Marina Center, zona centrala a portului si Marina South, partea de sud a acestuia, parti integrante ale proiectului de dezvoltare a zonei portuare din care mai fac parte un centru de afaceri si o serie de statiuni de lux.


Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa