Inapoi

Proiectand pentru noile generatii de arhitecti - DADA & Partners castiga Concursul International de Urbanism pentru Campusul SPA din Deli

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
dada3

DADA & Partners, o companie pluri-disciplinara de design din Gurgaon, India, a fost desemnata castigatoarea premiului intai al proiectului pentru realizarea master planului campusului unei prestigioase universitati. Este vorba despre "School of Planning & Architecture" New Delhi, primul institut de design si arhitectura din India. Acesta a organizat un concurs international cu tema realizarii unui proiect de urbanism in care sa se evidentieze o strategie coerenta pentru cei 20acri de teren alocat campusului. Site-ului este amplasat intro zona pitoreasca, de culme protejata, ce strabate intregul oras. 


 

Au fost peste 130 de proiecte inscrise, in principal din India, iar juriul a fost prezidat de catre Charles Coreea, Presedintele Comitetului National de urbanism.

 

Master planul pentru campus se sprijina pe trei mari principii: abordare ecologica a intregii interventii, conexiunea cu orasul si vecinatatile acestuia si crearea unui mediu propice invatamantului. Planul propus de catre cei de la DADA mizeaza pe depasirea canoanelor tipice unui campus, care determina in final obtinerea unui spatiu inchis, insular, destinat invatamantului, neintegrat orasului care il inconjoara. Noul campus al institutului de arhitectura va fi din contra, integrat orasului, acesta devenind laboratorul in care se vor produce experimentele necesare invatarii si inovatiei in arhitectura.

Cititi mai multe la www.worldarchitecturenews.com  

www.dadapartners.com

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa