Inapoi

Proiectul lui Gehry la Muzeul de Arta Weisman merge inainte

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
muzeul_arta_weisman1

In ciuda unei economiii slabite care a condus la oprirea multor proiecte si constructii peste tot in lume, investitia de milioane de dolari in proiectul de extindere de la Universitatea Minnesota, Muzeul de Arta Weisman continua sa se deruleze conform planificarii. Cei 8 100mp ai extinderii proiectati de catre arhitectul Frank Gehry, au inceput sa fie construiti in saptamana trecuta si au ca termen de finalizare luna octombrie a anului 2011.
Aceasta stire reprezinta o reusita pentru Gehry care a trebuit sa accepte pierderea proiectarii la Centrul Atlantic Yards' Barclay din cauza crizei economice mondiale.

 

 

 

Proiectul Weisman completeaza viziunea originala a lui Gehry asupra muzeului, pe care l-a proiectat in 1990-1993, in timpul unei perioade fructuase a carierei lui in care a realizat si muzeul Guggenheim si Bilbao. Designul adauga cinci noi galerii expozitionale pe laturile sudica si estica ale cladirii existente. Doua dintre galerii vor gazdui arta Americana, alta va expune obiecte din ceramica si alta va prezenta lucrari fotografice si de arta pe hartie. Cea de a cincea galerie, sponsorizata cu 2milioane de dolari din partea Target va gazdui obiecte de arta rezultate in urma colaborarii dintre facultatile Universitatii, profesori si artisti din toata lumea.

 

Noua extinderea va fi realizata din inox si caramida, in ideea unei imagini unitare a intregului ansamblu. HGA Architects and Engineers din Mineapolis va fi firma locala care va asigura consultanta pe toata desfasurarea proiectului.


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa